[Praatplaat] Ieder mens wil gezien worden

 • Wie of wat helpt jou in de periode dat je je eenzaam of alleenig voelt? Wat weet jij van je buren, vrienden of familieleden die zich eenzaam voelen? Waar hebben zij wat aan? Over die vragen gingen bewoners in Baarn met elkaar in gesprek.

  Op de markt, op straat of in het buurthuis hebben mensen gesprekken gevoerd en zijn alle tips en ervaringen verzameld. De uitkomsten van deze 50-60 gesprekken zijn gebundeld en dat leverde mooie inzichten op. Het blijkt dat veel mensen in buurten en straten graag iets voor elkaar willen betekenen. Geen grote ingewikkelde dingen, maar dingen waar je gewoon morgen mee aan de slag kan gaan. Zoals een luisterend oor bieden, omzien naar elkaar, samen eten of een praatje maken.

  Ze maakte een mooie praatplaat met alle tips en ervaringen van Baarnaars over eenzaamheid. Maar die kaart is ook goed te gebruiken buiten Baarn. Je kunt de praatplaat opslaan door op de afbeelding te klikken met je rechtermuisknop en te drukken op ‘Afbeelding opslaan als’.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Met dank aan de Baarnse Coalitie Een Tegen Eenzaamheid, www.verhalensmederij.nl en Lokaal-O

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >