Over deze website

 • Welkom op de projectsite Zorg van LSA bewoners: een vindplaats voor informatie over bewonerszorginitiatieven. 

  De vereniging LSA gelooft in kennisdeling, met zijn allen weten we veel. Zeker voor pionierende bewoners die de wereld op hun eigen manier een beetje beter maken is het onnoemelijk belangrijk om kennis te kunnen vergaren. Kennis vergaren en delen doen we bij het LSA voortdurend, met onze leden en met onze achterban. Daarom hebben wij nu veel informatie, die we zo goed mogelijk willen delen.

  Op lsabewoners.nl vind je al deze informatie, in nieuws en blogs, in onze kennisbank en via onze verslagen van evenementen. Hier vind je berichten tot vele jaren terug over bewonersparticipatie, wijkenbeleid, buurtrechten, enzovoort. Ook kun je onze leden hier vinden, het hart van het LSA: actieve bewonersclubs.

  Omdat we erg veel informatie hebben, is de informatie ook op zogeheten projectsites onderverdeeld. Zodat je makkelijk op thema informatie kunt vinden.

  Hier op lsabewoners.nl/zorg  vind je informatie over bewonerszorginitiatieven. Wat zijn dat, hoe werkt het lokale samenspel? Lees ons nieuws en onze blogs en kijk in de nu nog kleine kennisbank en blijf terugkomen, we zijn ook op dit gebied van plan een enorm kennisdossier op te bouwen.

  Op lsabewoners.nl/buurtrechten kun je niet alleen veel kennis en instrumenten vinden op het gebied van Buurtrechten. Je vindt hier ook een interactieve kaart waarop alle gemeenten te zien zijn. Die kun je aanklikken en zo kun je zien welke gemeente wat doet op het gebied van Buurtrechten.

  Op lsabewoners.nl/zelfbeheer vind je alles over het zelf in beheer nemen van een accommodatie. Ook hier zijn blogs, nieuws, is er een kennisbank en zijn er evenementen. Puur op dit thema.

  Op lsabewoners.nl/ondernemen vind je al deze informatie over BewonersBedrijven, oftewel collectief ondernemende bewoners die zonder winstoogmerk maar met verdienmodel bezig zijn in hun wijk.