Stichting Droom

 • In de minst kansrijke wijk van Vlissingen helpt Stichting Droom mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen, van verslaving tot schulden tot het willen starten van een onderneming. Stichting Droom is in 2004 opgericht met als doel re-integratietrajecten uit te voeren. Maar ook om de eventuele belemmeringen bij uitkeringsgerechtigden weg te nemen zodat zij weer aan een goede opbouwende toekomst kunnen denken.

  Stichting Droom is een laagdrempelige organisatie waar bewoners kunnen aankloppen om een oplossing voor hun probleem te zoeken. Denk daarbij aan schulden, verslaving, geen dak boven het hoofd etc. De stichting streeft ernaar om hen niet, zoals andere organisaties, van het kastje naar de muur te sturen. Stichting Droom werkt met acht vrijwilligers die gedreven hun professionele kennis en expertise inzetten in budgetbeheer, buurtbemiddeling, hulp bij het zoeken naar huisvesting, algemene zorg, sociaal cultureel werk en mediation.

  Stichting Droom is een startende onderneming en op zoek naar een gedegen verdienmodel. Met de huidige activiteiten nemen zij werk uit handen van de gemeente en welzijnsinstellingen in de regio. Er wordt daarom gekeken naar de mogelijkheden om deze activiteiten betaald te doen, bijvoorbeeld door het overhevelen van budgetten.

 • Meer van onze leden

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  Brede School Delfzijl-Noord

  Brede School Delfzijl-Noord

  • Delfzijl

  De gemeente sloot zeven buurthuizen in deze krimpregio, om ze samen te voegen en onder te brengen in één immense ...

  Lees meer >