Buurtbedrijf Diagonaal

 • Buurtbedrijf Diagonaal in Arnhem heeft 4 producten: meerdere hectaren park, sport, zorg en het leerwerkbedrijf. Diagonaal houdt deze producten niet geschieden en pleit voor het afbreken van de hokjes, voor ontschotting. Toen zij het beheer van het park overnamen hebben de vrijwilligers het letterlijk ontschot door alle hekken weg te halen.

  BewonersBedrijf De DiagonaalDe kruidentuin is een gebruikspark met activiteiten voor de wijk. De basis is dat mensen samen aan de slag gaan. Met het speelbos wordt ruimte gecreëerd. Er staan geen speeltoestellen in maar een blote voeten pad, een doolhof en een paddenpoel. Het ontwerp is samen met de buurt gemaakt. Diagonaal heeft ook een pand, de Oosthof. Een voormalige peuterschool die de ontmoetingsplek van de wijk moet worden. De initiatiefnemers hebben het pand geopend voor activiteiten van wijkbewoners. Inmiddels zijn 40 vrijwilligers actief in het buurtbedrijf.

  Leerwerkbedrijf

  Diagonaal heeft ook een grote impact op de wijk met het leerwerkbedrijf. Bewoners met verschillende achtergronden vinden er een plek om samen een bedrijf te vormen dat op diverse terreinen in de wijk actief is en het verschil maakt. Studenten in het leerwerkbedrijf zijn niet zomaar een stagiaire. Ze vormen het bedrijf en meerwaarde voor de wijk. De diversiteit aan mensen en opleidingen zorgt voor een bijzondere dynamiek.

 • Meer van onze leden

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >
  Brede School Delfzijl-Noord

  Brede School Delfzijl-Noord

  • Delfzijl

  De gemeente sloot zeven buurthuizen in deze krimpregio, om ze samen te voegen en onder te brengen in één immense ...

  Lees meer >