Podcast Betrokken buurten tegen eenzaamheid

 • Ja, je leest het goed: een podcast! Pak een kop koffie en ga er even rustig voor zitten. Want deze podcast biedt je interessante inzichten hoe je aan de slag kan met eenzaamheid in jouw buurt of dorp.

  Podcastmaker en opbouwwerker Daniel Pit gaat in gesprek met onderzoeker Eric Schoenmakers over alle ins en outs van eenzaamheid. Hoe ga je het gesprek over eenzaamheid aan? Hoe organiseer je ontmoeting in je buurt zo, dat het mensen ook helpt om minder eenzaam te zijn? Luister naar de tips en tric’s wat je als buurt en wijk voor en met elkaar kunt doen. Een tipje van de sluier: “Doe iets wat bij je past, hou vol en leg de lat niet te hoog”. Een betrokken buurt is waar het om gaat!

  Luister hier de podcast.

   

  Daniel Pit

  Is opbouwwerker en sociaal ondernemer met een passie voor podcasts. Daniel wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en zich thuis kan voelen.

   

   

  Eric Schoenmakers

  Is onderzoeker en docent op de Fontys Hogeschool. Zijn belangrijkste onderzoeksthema betreft ‘eenzaamheid’ en hoe we daar als samenleving en individuen mee omgaan.

   

   

  Terug naar startpagina Toolkit  | pagina Eenzaamheid bespreekbaar maken

   

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >