Handleiding Lokale aanpak eenzaamheid

 • Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Daarmee is eenzaamheid een groot en relevant probleem. Gelukkig zijn er steeds meer mensen en organisaties die hier iets aan  willen doen. Het helpt als zij dit zo slim en krachtig mogelijk kunnen doen. Daarom is er een handreiking Lokale aanpak eenzaamheid ontwikkeld.

  Deze handreiking is bedoeld voor mensen en organisaties die eenzaamheid in hun gemeente willen tegengaan. Voor iedereen die zich afvraagt hoe dit het beste zou kunnen. En voor iedereen die hier net mee bezig is. Kortom: voor de startende eenzaamheidsbestrijder. Dat kunnen betrokken burgers en vrijwilligers zijn, welzijnswerkers, gemeenteambtenaren of professionals in de zorg, in sociale wijkteams of bij woningcorporaties en bedrijven. En ieder ander die eenzaamheid ontmoet, zoals leden van kerken, clubs en verenigingen, burgerinitiatieven en bibliotheken.

  Lees meer informatie en download de handleiding op de website www.samentegeneenzaamheid.nl 

 • Meer van onze leden

  ONS

  ONS

  • Breda

  ONS in Geeren-Zuid is een buurthuis nieuwe stijl. Onder één dak huisvest de wijkaccommodatie een restaurant, ...

  Lees meer >
  Stichting Droom

  Stichting Droom

  • Vlissingen

  In de minst kansrijke wijk van Vlissingen helpt Stichting Droom mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen, van ...

  Lees meer >
  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >