Haken (en verbinden) voor de voedselbank

 • In het Drentse Gasselternijveen wordt de afgelopen week druk gehaakt. Het idee is ontstaan bij actieve bewoners uit het dorp. In deze tijden worden we gedwongen om thuis te zitten. En hoe kan je vanuit je huis iets voor een ander betekenen?

  In Gasselternijveen bedachten ze daar dus een leuke bezigheid voor: het haken van geluksbrengde klavertjes vier. Want geluk vermenigvuldigt als je het deelt. De klavertjes vier worden verkocht voor 1 euro per stuk en de opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke voedselbank.

  Nieuwe verbindingen

  Er zijn inmiddels al meer dan 20 haaksters actief. Het is makkelijk om mee te doen, je hebt alleen wat restjes wol en een haakpen nodig. Instructies voor het klavertje vier haken zijn op youtube te vinden. Als een inwoner geen internet heeft komt Carla, de buurtwerker die meehelpt met de organisatie, de instructies langsbrengen bij de mensen thuis. Het leuke is dat de haaksters onderling veel contact met elkaar hebben. Zo ontstaan er ook weer nieuwe verbindingen in het dorp.

  Zakken vol klavertjes

  Het blijkt een daverend succes! Zakken vol klavertjes komen binnen bij de dorpscoöperatie de Brug. Vrijwilligers zetten de klavertjes met een paar steken op een speldje en helpen mee met de verkoop. De klavertjes vinden gretig aftrek bij mensen en organisaties die anderen weer een hart onder de riem willen steken. Er zijn er inmiddels al honderden verkocht!

  Wil je dat ook doen?

  Ben je ook geïnspireerd en wil je ook gaan haken met buren voor de voedselbank of een ander goed doel bij jou in de buurt? Carla IJntema deelt graag de ervaringen en haakinstructies, je kan een mailtje sturen naar c.ijntema@impulsaaenhunze.nl

  De haakactie is niet het enige wat gebeurt in Gasselternijveen – integendeel! Vrijwilligers koken, bezorgen medicatie, rijden rond met boodschappen en bellen elkaar veel – voor de gezelligheid én voor hulp. In het Drentse Gasselternijveen kwam de burenhulp in tijden van corona razendsnel op gang. >> In dit blog (klik) zie je hoe ze dat voor elkaar krijgen.

  Ik ontvang graag de LSA-nieuwsbrief

  Klik dan hier en meld je aan! 

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >