‘Gratis expert en ondersteuning voor initiatieven tegen eenzaamheid’

 • Buurtinitiatieven spelen een grote rol in de strijd tegen eenzaamheid. Zij maken wijken gezelliger en brengen bewoners samen. Maar ze missen vaak gerichte kennis. De landelijke vereniging voor bewonersinitiatief: het LSA biedt zes buurtinitiatieven de kans om eenzaamheid aan te pakken en sociale netwerken in de buurt te versterken. In de Week tegen de Eenzaamheid start de werving  voor het project Betrokken Buurten.

  Samen tegen eenzaamheid

  Hoe richt je je op eenzame mensen, als mensen niet eenzaam genoemd willen worden? Het is een van de vele moeilijke vragen die initiatieven in de buurt hebben als ze zich bezighouden met eenzaamheid. Het LSA gaat buurtinitiatieven ondersteunen bij dit soort vragen.

  Bewonersinitiatieven spelen een grote rol in het bestrijden van eenzaamheid. Juist zij staan dicht bij bewoners en weten wat er speelt. Het project Betrokken Buurten geeft 6 initiatieven kracht en kennis om eenzaamheid in de buurt te verminderen. Bijvoorbeeld door buurtwandelingen, nieuwe clubs, creatieve maakplekken, mooie ontmoetingen en bovenal aandacht voor elkaar. Op weg naar betrokken buurten.

  Niemand aan de kant

  Deelnemende initiatieven krijgen twee jaar lang een persoonlijke coach die ondersteunt bij het opbouwen van verbindingen in de buurt. Die hen advies geeft bij lastige vraagstukken. Zes mooie initiatieven krijgen de kans om hun krachten volop te benutten en eenzaamheid aan te pakken. We leren van alle initiatieven, halen kennis op en we geven deze praktijkkennis door aan iedereen die zich bezighoudt met eenzaamheidsbestrijding in de buurt.

  Doe mee!

  Wil jij eenzaamheid in jouw wijk aanpakken? Of doe je dit al maar wil je meer impact maken? Wil je weten hoe je mensen bereikt en betekenisvolle ontmoetingen organiseert? Meld jouw initiatief aan voor Betrokken Buurten!

  Weer weten?

  Meer info lees je hier of neem contact op met projectleider Marieke Koot.

   

 • Meer van onze leden

  ONS

  ONS

  • Breda

  ONS in Geeren-Zuid is een buurthuis nieuwe stijl. Onder één dak huisvest de wijkaccommodatie een restaurant, ...

  Lees meer >
  Stichting Droom

  Stichting Droom

  • Vlissingen

  In de minst kansrijke wijk van Vlissingen helpt Stichting Droom mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen, van ...

  Lees meer >
  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >