De 6 initiatieven Betrokken Buurten zijn bekend!

 • De 6 initiatieven die met het project Betrokken Buurten mee gaan doen zijn bekend! Met enthousiasme stellen we ze aan je voor. We hebben er veel zin in om samen te gaan leren hoe we in onze buurten en wijken eenzaamheid kunnen verminderen.

  Dorpscoöperatie de Brug in Gasselternijveen

  In het Drentse dorp Gasselternijveen is een dorpscoöperatie opgericht. Ze willen hierin als bewoners samenwerken aan de toekomst van hun dorp. Zo organiseert de coöperatie onder andere de sociale huiskamer voor ouderen, een klussendienst en vervoer. Kijk hier voor het artikel over hen op onze site.

  Bewonerscommissie in Schorsmolen in Breda

  Bewonerscommissie wil graag de diverse bewoners van een flat in de wijk Schorsmolen meer met elkaar in contact brengen en verbindingen leggen. Daarom starten ze het initiatief: ‘beter een goede buur dan een verre vriend’.  Ze organiseren veel activiteiten in en rond de flat om elkaar beter te leren kennen en de omgeving schoon en veilig te houden met elkaar. Meer weten: lees hier het artikel

  Vereniging de Bloesem in Wormerveer

  Vereniging de Bloesem is opgericht om de leefbaarheid in in Wormerveer te behouden. Ze organiseren al jaren een buurtkamer waar een diverse groep bewoners elkaar ontmoet, maar waar ook dagbesteding wordt georganiseerd. Daarnaast runnen ze een restaurant waar wijkbewoners 3 dagen samen kunnen eten.  Meer weten? Lees hier het artikel over hen. 

  Bij de Halte in Deventer

  “Bij de Halte” is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen in het “hart” van de Zandweerd. Waar  samen nog bestaat. Ze zijn gevestigd in voormalig huize Corel, waar ook de buurthuiskamer is. Tevens biedt bij de Halte een woonplek aan 6 jongeren in speciale woonzorg appartementen. Meer weten? Lees hier het artikel over hen op onze site.

  Veur en Deur in Oldeholtpade

  De werkgroep veur en deur in Oldeholtpade is al lange tijd bezig met het thema langer thuis blijven wonen in je dorp. Na de focus op domotica en andere fysieke hulpmiddelen gaan ze nu aan de slag met het versterken van de sociale netwerken en het realiseren van een huiskamer in het dorp.

  Samenstichting in Hoeven

  De samenstichting wil de leefbaarheid van Hoeven bevorderen. Meer oog voor elkaar hebben is hierin erg belangrijk. Om dit met elkaar als dorp te organiseren gaan ze aan de slag met een team van buurtverbinders. Dit zijn buren die contacten gaan leggen met andere buren en zo met elkaar het sociale netwerk gaan versterken en zorg voor elkaar in de praktijk brengen.

   

  Eerder namen ook deel in het project

   

  Betrokken Buurten wordt mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Oranje  Fonds, het RCOAK en het ministerie van VWS.

 • Meer van onze leden

  Delfshaven Coöperatie

  Delfshaven Coöperatie

  • Rotterdam

  De Delfshaven Coöperatie werkt als lijm tussen de voegen in verschillende rollen en in samenwerking met wijkpartners ...

  Lees meer >
  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  Dorpshuis Fort Vreeswijk

  • Nieuwegein

  In een prachtig oud fort voeren de wijkbewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk het dagelijks beheer over Dorpshuis ...

  Lees meer >
  In De Boomtak

  In De Boomtak

  • Tilburg

  In Tilburg wist Wijkcentrum In De Boomtak op bijzondere wijze geld in te zamelen: bewoners kochten voor minimaal ...

  Lees meer >