Verdubbel je crowdfunding-budget voor Nieuwe Ontmoetingen

 • Wist je dat het VSBfonds het geld dat je met Voor je Buurt binnenhaalt verdubbelt? Bij een geslaagde crowdfunding-actie legt het fonds tot 2500 euro en maximaal 50% van het totale doelbedrag bij. Hoe werkt het?

  In juni gaven het VSBfonds en Voor je Buurt het startschot voor het programma Nieuwe Ontmoetingen. Het idee is simpel: projecten waar VSBfonds brood in ziet helpt het met een bijdrage. Om in aanmerking te komen moeten initiatieven voldoen aan een aantal criteria: door buurtbewoners georganiseerd, betrokkenheid van vrijwilligers, nog geen steun van het fonds via de reguliere aanvraagprocedure en, het belangrijkste, bijdragend aan nieuwe ontmoetingen tussen verschillende leefwerelden. Jong en oud, mensen met en zonder beperking, verschillende culturele achtergronden, et cetera.

  Voldoe je aan de criteria, dan krijg je maximaal €2500 en maximaal 50% van je doelbedrag vergoed van het VSBfonds. De rest haal je op via crowdfunding. Laatste criterium is dat je de 100% ook echt haalt van je crowdfunding-campagne; een mooie indicator van of er genoeg draagvlak is voor je project in de buurt.

  unnamed

  Wat is crowdfunding ook alweer? Voor je Buurt legt het mooi uit: bij crowdfunding financier je een project doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Zo vorm je ook een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Voor je Buurt biedt een online platform voor bewoners om een campagne op te zetten en geld in te zamelen.

  Perfect voor beginners

  Een juridische structuur is geen prioriteit voor een beginnend buurthuis, kon je onlangs lezen op Beheer je buurthuis. Maar wil je een fondsaanvraag bij het VSBfonds doen, dan zul je een rechtsvorm gekozen moeten hebben. Voor die brutale buurtinitiatieven (heb lef!) is er Nieuwe Ontmoetingen. Zij maken geen kans op een reguliere aanvraag, maar wel om via Voor je Buurt projectgeld te verzamelen. En dus verdubbelen.

  Meld je campagne

  Heb je dus een goed idee en een crowdfunding-campagne uitgewerkt, dan meld je deze bij het VSBfonds via een online aanmeldformulier. Op dat formulier vul je je doel en missie in zoals op Voor je Buurt, maar geef je ook antwoord op twee extra vragen. Te weten:

  • Op welke manier draagt je initiatief bij aan nieuwe ontmoetingen tussen mensen? Zouden zij elkaar zonder dit initiatief niet of minder tegen komen?
  • Op welke manier draagt je initiatief bij aan ontmoetingen tussen mensen uit verschillende leefwerelden? Bijvoorbeeld oud-jong, mensen met en zonder beperking en mensen met verschillende culturele, sociaal-economische achtergrond.

  Op basis van je projectbeschrijving, je antwoorden en uiteindelijk je succes op Voor je Buurt, beslist het VSBfonds of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Ga voor meer informatie over criteria en aanmeldingen naar de Nieuwe Ontmoetingen-pagina op Voor je Buurt.

  Laat het ons weten als je een aanvraag doet!

  Afbeeldingen via Voor je Buurt en VSBfonds.

 • Meer van onze leden

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  • Alkmaar

  "Behoud culturele erfgoed" Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >