Ruim vijftigduizend euro subsidie voor Fatima Aan Zet

 • Fatima Aan Zet krijgt een bijdrage van 53.000 euro van Stichting DOEN. Dat maakt de Beheer je buurthuis-pionier in een persbericht. Van het geld stelt Fatima Aan Zet een coördinator aan, die moet zorgen voor rust en stabiliteit in de buurtkamer die onder de noemer van het project valt.

  Continuïteit was de grote zorg bij Fatima Aan Zet, zo vertelde initiatiefnemer Hans Marechal onlangs aan Beheer je buurthuis. Buurtbewoners wilden wel vrijwilligerswerk doen in de Weertse buurtkamer, maar werden afgeschrikt door de grote verantwoordelijkheden die daarbij kwamen kijken. Een coördinator moet uitkomst bieden: iemand die de vrijwilligerswerkzaamheden coördineert en nieuwe activiteiten opzet, en daar dus ook betaald voor krijgt.

  Dankzij de subsidie van Stichting DOEN is die nieuwe positie realiteit geworden. “De huidige vrijwilligers krijgen […] nu iedere dag ondersteuning van een coördinator, hetgeen rust en stabiliteit geeft,” aldus Fatima Aan Zet. “Zonder deze subsidie liep het project Fatima aan Zet het risico niet adequaat verder te kunnen gaan. Het draait nu volledig op vrijwilligers. Zij blijven de belangrijkste schakels in het project”. Stichting DOEN heeft steun toegezegd voor het jaar 2016 en 2017.

  Pionier

  Namens het project Beheer je buurthuis kan Fatima Aan Zet ook rekenen op steun van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners. Fatima Aan Zet is de nieuwste in onze verzameling ‘pioniers’: zelfstandige wijkaccommodaties die grotendeels overleven dankzij de inzet van buurtbewoners. Om die bewoners mee te krijgen, heeft Fatima Aan Zet een heldere boodschap nodig. Zodat wijk straks weet: dit is waar Fatima Aan Zet voor staat. Dankzij de steun van het LSA kan Fatima Aan Zet nu opzetten, “om de bewoners nog beter van informatie te kunnen voorzien en zeker om al wat er nu gebeurt in de wijk Fatima in een goed perspectief weer te kunnen geven. Dat moet uiteindelijk leiden tot nog meer draagvlak en enthousiasme onder de wijkbewoners.”

  Lees ook:

 • Meer van onze leden

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  • Alkmaar

  "Behoud culturele erfgoed" Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >