Buurthuis ONS in Geeren-Zuid zoekt procesbegeleider

 • ONS Coöperatief, één van de vijf pioniers van project Beheer je buurthuis, is op zoek naar een procesbegeleider ter ondersteuning van het bestuur. De wijkaccommodatie is op weg naar een volledig zelfstandige toekomst, maar mist nog expertise en praktijkervaring op meerdere gebieden. Ben jij een flexibele coach en teambuilder met stevige persoonlijkheid? Lees dan snel de volledige vacature en reageer!

  ONS is het middelpunt van ‘achterstandswijk’ Geeren-Zuid in Breda, zoals bestuurslid Jose de Brouwer het zelf noemt. Wijkrestaurant en buurthuis komen samen op één plek, waar ONS werkt aan een grote verzameling activiteiten om toenadering te zoeken tot de smeltkroes aan bewoners in de wijk. Met het UWV heeft ONS een regelarme zone ingericht, waar vrijwilligers geen sollicitatieplicht hebben en een vrijwilligersvergoeding krijgen. De opstartfase is voorbij en de ondersteuning van gemeente en woningcorporatie vervalt.

  Vacature procesbegeleider

  Het bestuur, bestaande uit drie vrijwilligers en een voorzitter in loondienst, staat nu voor het zelfstandig voortzetten van de activiteiten van ons. Daarvoor zoekt het, samen met het LSA, een procesbegeleider; een professional die ondersteunt, maar het initiatief bij ONS laat. Iemand die het bestuur leert structureren. Of, zoals De Brouwer het zegt: “Er moet duidelijke leiding zijn, een duidelijke taakverdeling, zodat we meer ruimte en energie overhouden voor het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe dingen. Geen van ons heeft leidinggevende capaciteiten, dus het zou heel fijn zijn als je iemand hebt die ons daarin coacht.”

  Lees voor meer informatie over de functie en de functie-eisen de volledige vacature. Reageren kan tot maandag 6 oktober 17 uur. De gesprekken vinden plaats op woensdag 15 oktober. We kijken uit naar je CV en motivatie!

  Over Beheer je buurthuis

  Veel bewonersgroepen zijn bezig met het overnemen van buurthuizen en wijkaccommodaties. Vaak omdat deze belangrijke ontmoetingsplekken in de stad anders wegbezuinigd worden. Het LSA gelooft in een toekomst van deze ‘buurthuizen nieuwe stijl’. Dankzij de financiële steun van het VSBfonds en het Oranje Fonds en de ondersteuning van KNHM staat niets ons meer in de weg om bewoners te helpen hun buurthuis over te nemen.

  Hoe ziet die hulp er precies uit? De komende drie jaar koppelen we vijf procesbegeleiders aan vijf bewonersgroepen die zelf het initiatief nemen om een wijkaccommodatie over te nemen en te beheren. Of die al midden in dat proces zitten en toe zijn aan een volgende stap. Deze initiatieven noemen we pioniers. ONS is één van de vijf pioniers. Meer informatie vind je op de pionierpagina van ONS of de officiële website.

 • Meer van onze leden

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  Stichting Behoud GAS!fabriek

  • Alkmaar

  "Behoud culturele erfgoed" Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  • Delzijl

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een bewonersbedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >