Verslagen regiodagen gebundeld

 • In 2011 heeft het LSA zes geslaagde regiobijeenkomsten gehouden onder de noemer Buurten in de regio. De verslagen van deze dagen hebben we nu gebundeld.

  Regionale bijeenkomsten zijn bijeenkomsten die we organiseren met een bewonersgroep om dieper in te gaan op thema`s die niet alleen daar, maar vaak ook in andere wijken spelen.

  Waar en wat

  We gingen naar Venlo om te praten over herstructurering en financiering van bewonersprojecten. In Sittard hebben we veel geleerd over het mobiliseren van de buurt. In Nijmegen gingen we dieper in op de functie van een MFA in je wijk. En in Deventer vergeleken we de twee verschillende aanpakken die binnen de wijk Keizerlanden zijn ingezet. In de regio Hengelo leerden we veel over hun visie op de toekomst van wijkraden. In Leeuwarden ten slotte spraken we over de vernieuwende methode die zij hebben gebruikt om hun wijkplan te maken.

  Buurten in de regio 2011

  Al deze dagen worden besproken in het boekje Buurten in de regio 2011. Deze publicatie is kosteloos te bestellen door een mailtje met adresgegevens te sturen naar info@lsabewoners.nl of u kunt hem hier in pdf downloaden.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >