Vacature: ervaren projectleider

 • We zoeken een ervaren projectleider met een voorliefde voor het verzamelen van data en gevoel bij bewonersinitiatieven. Iemand die blij wordt van de lokale maatschappelijke impact die onze bevlogen initiatiefnemers maken. Een projectleider die energie krijgt van het in beeld brengen van die maatschappelijke impact door data te vertalen in een helder en aanstekelijk verhaal.

  LSA werkt de komende jaren aan het beter in beeld brengen van de sector van bewonersinitiatieven, bijvoorbeeld met data over ondernemerschap, buurthuizen, impact, maar ook omzet en winst. Deze data willen we gebruiken om de impact en waarde van de sector te laten zien, maar ook om met elkaar te kijken hoe we de sector kunnen ondersteunen en verduurzamen. Daarbij willen we inzetten op het verbeteren van lokale financieringsvormen die ten goede komen aan wijken en buurten en ondernemende bewonersinitiatieven. Die werkzaamheden combineer je met een projectleidersrol waarin je in de praktijk coacht en kennis deelt.

  Over het LSA

  Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners. De naam zegt het al. Mensen die in allerlei georganiseerde verbanden samenwerken om hun directe omgeving mooier, beter en leefbaarder te maken. In de volksmond ook wel ‘de beweging van onderop’. Het LSA is er al ruim 30 jaar om georganiseerde lokale gemeenschappen te steunen. We streven naar meer lokale bewonersgroepen in meer wijken van Nederland en we steunen hen in de ontwikkeling en groei.

  Dat doen we door te werken aan onderlinge verbanden, aan een sterke sociale cohesie en altijd van onderop. Hierdoor is het veel bewonersgroepen in de loop van de jaren gelukt om hardnekkige problemen in hun eigen wijk aan te pakken, om in georganiseerd verband veel eigen initiatieven te nemen, mooie projecten te organiseren en aan tafel te komen bij beleidsmakers en beslissers. Dit gaat dwars door alle beleidsthema’s heen, dus van burenhulp tot energietransitie en van zorg tot werkgelegenheid.  Actieve bewoners kunnen rekenen op het LSA, de landelijke vereniging die kennis en contacten deelt, experimenteert met nieuwe concepten en de belangen van actieve bewoners behartigt.

  De functie van projectleider

  Als projectleider bij het LSA ben je zelfstandig én collegiaal. We zoeken elkaar regelmatig op om gebruik te maken van elkaars expertise. Jij hebt specifieke kennis over het verzamelen van data, en je draait je hand niet om voor een goed gesprek met bevlogen initiatiefnemers om deze data boven tafel te krijgen. Je collega’s hebben kennis over community building, buurtrechten, bewonersbedrijven, wijkaanpak en zeggenschap in de wijk. We zijn als klein team gewend om regelmatig uitstapjes te maken naar andere thema’s als dat nodig is.

  Het wordt jouw taak om onderzoek te doen, gegevens te verzamelen en te analyseren. Je vertaalt deze gegevens ook in een helder verhaal voor zowel bewonersinitiatieven als organisaties en overheden. Je werkt mee aan een benchmark voor bewonersbedrijven. Je gaat daarnaast aan de slag om te kijken naar mogelijkheden voor lokale financiering in wijken en buurten. Je vormt netwerken met soortgelijke initiatieven en ondersteunt waar nodig bij het opzetten van deze financieringsvormen.

  Daarnaast draagt elke collega zijn of haar steentje bij aan het reilen en zeilen van de organisatie. Sommigen focussen op de vereniging, anderen op de financiën of de IT. Je hebt ervaring met het zelfstandig doen van acquisitie om projecten te ontwikkelen binnen het LSA en onze financiering nog diverser te maken.

  We zoeken iemand die

  • zelf verantwoordelijk is geweest voor projecten
  • affiniteit heeft met onze achterban van bewonersgroepen en de dingen waar zij zich hard voor maken: zeggenschap voor iedereen, inclusieve ontmoetingsplekken, gezonde en veilige wijken
  • kennis en ervaring heeft met het verzamelen van data
  • ons team aanvult. Diversiteit in ons team vinden we belangrijk.
  • ervaring heeft met acquisitie en het schrijven van projectvoorstellen
  • ervaring met het maken van campagnes is een pré

  Voorwaarden

  We zoeken nu een collega voor een dienstverband van 16-24 uur. We horen graag wat je voorkeur heeft. Beloning via CAO Sociaal Werk schaal 9 (inschaling afhankelijk van ervaring). Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Utrecht, naast het station. Het gaat in eerste instantie om een contract voor een jaar, met de intentie tot verlenging.

  Wil je solliciteren?

  Stuur je sollicitatie uiterlijk zondag 28 juni 2020 aan info@lsabewoners.nl aan de hand van een korte motivatie en CV. Voor vragen kun je contact opnemen met Marieke Koot (06-10536522) of Thijs van Mierlo (06-23104371). De gesprekken staan gepland op vrijdag 3 juli 2020. Als we je uitnodigen voor een gesprek, laten we je dit dinsdag 30 juni weten.

  Op de hoogte blijven

  Wil je weten wat er speelt bij bewonersinitiatieven in Nederland? We sturen regelmatig een nieuwsbrief. Daarin plaatsen we behalve blogs en aankondigingen van bijeenkomstsen, ook onze vacatures.