Vacature: Allround startende projectmedewerker

 • We zoeken een ondernemende en nieuwsgierige starter met een maatschappelijke drive. Iemand met hart voor bewonersinitiatief. Iemand die goed kan organiseren en houdt van projectmatig werken. Iemand die graag wil leren en kansen daarvoor met beide handen aangrijpt.

   

  Over het LSA

  Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners. De naam zegt het al. Mensen die in allerlei georganiseerde verbanden samenwerken om hun directe omgeving mooier, beter en leefbaarder te maken. In de volksmond ook wel ‘de beweging van onderop’. Het LSA is er al 30 jaar om georganiseerde lokale gemeenschappen te steunen. We streven naar meer lokale bewonersgroepen in meer wijken van Nederland en we steunen hen in de ontwikkeling en groei.

  Dat doen we door te werken aan onderlinge verbanden, aan een sterke sociale cohesie en altijd van onderop. Hierdoor is het veel bewonersgroepen in de loop van de jaren gelukt om hardnekkige problemen in hun eigen wijk aan te pakken, om in georganiseerd verband veel eigen initiatieven te nemen, mooie projecten te organiseren en aan tafel te komen bij beleidsmakers en beslissers. Dit gaat dwars door alle beleidsthema’s heen, dus van burenhulp tot energietransitie en van zorg tot werkgelegenheid.  Actieve bewoners kunnen rekenen op het LSA, de landelijke vereniging die kennis en contacten deelt, experimenteert met nieuwe concepten en de belangen van actieve bewoners behartigt.

  De functie

  We zoeken een nieuwe collega die breed inzetbaar is. De ene week organiseer je een bijeenkomst over BewonersBedrijven, de volgende week interview je onze leden voor de website of verzamel je data voor onze buurtrechtenkaart. Kortom: je bent een duizendpoot. We verwachten niet dat je alles al perfect kan, maar wel dat je nieuwsgierig bent, graag nieuwe dingen aanpakt en er van overtuigd bent dat wijken en buurten sterker worden wanneer bewoners zeggenschap en eigenaarschap hebben over hun leefomgeving. Je houdt van organiseren, hebt oog voor detail en bent ondernemend. In eerste instantie pak je veel ondersteunende klussen op, maar we organiseren dat je je ook ontwikkelt naar een zelfstandige projectmedewerker. Misschien wordt jij wel één van onze nieuwe experts.

  Voorwaarden

  We zoeken een collega voor 24 -36 uur per week (geef aan hoeveel uur je voorkeur heeft). Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Utrecht, naast het station. Het gaat in eerste instantie om een contract voor een jaar, met de intentie tot verlenging. Afhankelijk van ervaring een salaris tussen de €2100 en €2500 (bij fulltime dienstverband). We bieden je veel ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder trainingsopties. Startdatum is in overleg.

  Solliciteren?

  Stuur je sollicitatie uiterlijk 12 mei 2019 aan info@lsabewoners.nl aan de hand van een korte motivatie en CV. Voor vragen kun je contact opnemen met Kristel Jeuring (0614418917) of Thijs van Mierlo (0623104371). De gesprekken staan gepland op 15 en 16 mei 2019. Als we je uitnodigen voor een gesprek, laten we je dit 13 mei weten.