Uw energie

 • ‘Bron van energie’ dat is de naam van de Landelijke Bewonersdag dit jaar. Want het blijft echt ongelofelijk hoeveel energie actieve bewoners hebben. Jaar in jaar uit, tegen de stroom in en met de stroom mee, werken ze aan projecten en initiatieven waarin zij geloven. Op de bijeenkomsten van het LSA is die energie op volle kracht, want dan komen al die mensen met verschillende ideeën en projecten samen. 

  Bijvoorbeeld op 2 november tijdens de Tijdreis door de krachtwijk Velve Lindenhof, een regiodag in Enschede. Het wordt een tijdreis die begint in 1977 en eindigt in de toekomst. Iedereen is er welkom. Net als op elke regionale bijeenkomst kunnen bewoners uit grote stadswijken eens kijken bij andere bewoners. Wat gebeurt daar? Hoe regelen ze het? Hoe verlopen de contacten met gemeente en corporaties en hoe komen zij aan geld?

  We hebben al een aantal bijzondere regiodagen gehad dit jaar, op deze pagina zijn de verslagen van deze dagen te vinden.

  Energie voor de Kamerleden

  Wij koppelen elke kabinetsperiode weer bewonersgroepen aan Tweede Kamerleden. Dat lukt altijd goed omdat zowel bewoners als Kamerleden iets hebben aan deze wijkadoptie. Bewoners kunnen gebruik maken van kennis, contacten en media-waarde van het Kamerlid en dat Kamerlid krijgt kennis, praktijkervaring en energie van de actieve wijkbewoners uit een stadswijk. We hebben weer flink wat mooie matches gemaakt. Kijk maar op wijkadoptie-kamerleden.

  BewonersBerichten

  Over dat project hebben we ook geschreven in het blad LSA Bewonersberichten dat deze week bij alle abonnees in de bus valt. In dit blad valt ook te lezen dat Henk Krol ook een wijk had geadopteerd. Iedereen weet waarschijnlijk dat hij geen Kamerlid meer is. Daarmee eindigde ook zijn adoptie… Het was dan ook officieel de kortste wijkadoptie ooit.

  Verder in dit blad aandacht voor zelfbeheer en ons project zelfbeheer, het project Kan Wél! in het Delftse Buitenhof, een interview met een superheld en natuurlijk een aankondiging voor de grootste bewonersconferentie van het jaar: de Landelijke Bewonersdag.

  Landelijke Bewonersdag

  Want hij zit er nu echt weer aan te komen, deze dag waarop honderden actieve vrijwilligers samenkomen om energie op te doen en door te geven. Het wordt een bijzondere dag: we gaan dit jaar ook vieren dat het LSA 25 jaar bestaat. Een kwart eeuw, das lang voor een actieve landelijke bewonersvereniging. We gaan met alle belanghebbenden en belangstellenden terug- en vooruitkijken. De uitnodigingen zijn net vers van de pers van de drukker gekomen en ze zijn mooi en feestelijk! Iedereen in ons bestand zal er een ontvangen en we hopen dan ook van harte dat u erbij bent op 23 november in het Evoluon.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >