Twee vacatures BewonersBedrijven

 • We zoeken twee mensen die aan ons experimentele project BewonersBedrijven willen werken. Het gaat om twee functies van elk 28 uur.

  Het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken) is begin 2012 gestart met een innovatief en experimenteel project: BewonersBedrijven. De principes van het concept BewonersBedrijven zijn afgeleid van de Engelse Community Enterprises. Een BewonersBedrijf is een vehikel waarmee mensen hun of wijk of buurt op een duurzame en financieel onafhankelijke manier economisch, fysiek en sociaal kunnen verbeteren. Het doel van het project is om nog dit jaar, verspreid over het land, bewoners te ondersteunen en coachen om 10 tot 15 BewonersBedrijven op te zetten. De ondersteuning van het LSA is zowel procesmatig als financieel. Het LSA kan een startkapitaal verstrekken. Door het aanstaande vertrek van de huidige projectmedewerker is een vacature ontstaan. De vacature is gesplitst in twee parttime banen omdat uiteenlopende kwaliteiten nodig zijn voor dit werk. Het belangrijkste onderscheid tussen beide functies is dat de ene zich sterk richt op de proceskant en de andere op het ontwikkelen van realistische verdienmodellen.

  Verder lezen:

  Meer weten over de functies en de sollicitatieprocedure.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >