• Uitleg

Ronde 1: Jouw plek als Podium om de Hoek

Door: Dwarsverband & ZIMIHC (dé plek voor amateurkunst in Utrecht)

Ben je nieuwsgierig wat cultuur op jouw locatie kan betekenen? Wat de uitdagingen zijn? En hoe je een cultureel evenement organiseert? Binnen Podium om de Hoek krijgen bewonersinitiatieven in zelfbeheer de ruimte, ondersteuning en financiering om te experimenteren met (nieuwe vormen van) cultuurprogrammering op hun locatie. Zo kunnen bewoners dichtbij huis van een cultureel programma genieten. Of, wie weet, zelf het podium opstappen. Programmeur Rachella Bridgewater ondersteunt leden van Dwarsverband om dit experiment aan te gaan. Samen met initiatieven in zelfbeheer, waaronder Burezina,  deelt ze de inzichten, ervaringen en tips.

Rachella Bridgewater

Rachella Bridgewater

Rachella Bridgewater is mede-oprichter van The Social Collective en De Buurtcamping Utrecht. Ze organiseert projecten en evenementen waarbij een breed programma vol muziek, eten en activiteiten wordt opgezet voor en met de buurt en waarbij een brede groep mensen wordt betrokken. Daarnaast werkt ze voor ZIMIHC, de organisatie voor amateur kunst in Utrecht. Binnen PODH ondersteunt ze leden bij het maken van programma en het organiseren van evenementen op locatie.

Logo-Burezina

Burezina

Een van de buurthuizen die meedoen met podium om de hoek is Burezina. Ze bieden ruimte aan koren om te repeteren maar organiseren ook culturele programma´s voor de buurt. Bij Burezina kunnen buren en buurtgenoten elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen onder het genot van een kopje koffie of thee of een soepje met groente uit de Burezinatuin. Je kunt er tuinieren, maar ook gewoon aanwaaien om iets te drinken, om je buren te ontmoeten of je terug te trekken en een krantje te lezen..

Meer weten over Burezina? Neem een kijkje op hun website of Facebookpagina.

BWK TOP

BuurtWerkKamer TOP

BuurtWerkKamer TOP is het kloppende bewonershart van de Tweede Daalsebuurt, Ondiep & Pijlsweerd. De buurtwerkkamer is een initiatief van bewoners en vrijwilligers die samen met een enkele professional zorg dragen voor hun plek. Het is een toegankelijke plek in de wijk waar je terecht kunt voor een betaalbaar kopje koffie, hulp met het invullen van belangrijke formulieren, gezelligheid en een luisterend oor. Kom je een keertje buurten?

Meer weten over Buurtwerkkamer TOP? Neem een kijkje op hun website of Facebookpagina.