• Uitleg

Ronde 1: Geen marktwaarde maar meerwaarde

Door Floris van Floris van Gennep van het Wijkpaleis uit Rotterdam en Lisa de Blok van de JoJo’s uit Sassemheim.

Maatschappelijk vastgoed  komt steeds verder onder druk te staan, zeker voor buurtinitiatieven. Een van de oorzaken hiervan is dat vastgoed rendement moet opleveren voor gemeente. Maar hoe kunnen we deze redenatie omdraaien en de echte meerwaarde van deze plekken laten zien? In een panelgesprek met de zaal onderzoeken we deze vraag met Floris van Gennep van het Wijkpaleis en Lisa de Blok van de JoJo’s.

Floris en Lisa

Floris van Gennep

Floris van Gennep is al jaren de drijvende kracht achter het wijkpaleis in Rotterdam. Floris weet als geen ander hoe belangrijk het is om een duidelijke visie te hebben en weet als geen ander hoe belangrijk het is om de meerwaarde van je ontmoetingsplek in beeld te brengen. Zijn droom voor een ontmoetingsplek van en voor de wijk is vorig jaar eindelijk werkelijkheid geworden.

Lisa de Blok

Lisa de Blok runt sinds 2017 in het centrum van Sassenheim ontmoetingswerkplaats De JoJo, een broedplaats voor nieuwe initiatieven van onderaf. Mensen komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te praten, samen te werken en van elkaar te leren. Inmiddels is Lisa een kei om de meerwaarde van haar ontmoetingsplek duidelijk uit te leggen