• Uitleg

Ronde 1: Betrekken van jongeren bij jouw initiatief

Door het Verschilmakers Netwerk en Buurthuis De Nieuwe Jutter. 

Brit Louter van De Nieuwe Jutter laat zien hoe zij jongeren betrekken bij hun activiteiten. Ze begint bij de cijfers. Uit onderzoek blijkt dat jongeren wel degelijk iets willen doen voor hun eigen gemeenschap. Als je dat weet moet je dus aan de slag om ze te verleiden bij jou te komen. Daar weet Britt wel raad mee. Ze laat zien wat er goed ging bij De Nieuwe Jutter en wat ze anders zou aanpakken.  Tijdens deze sessie gaat ze ook in op wat het voor de organisatie betekent om met jongeren te werken. Kortom, willen jullie meer jongeren betrekken bij jullie initiatief? Meld je dan aan voor deze sessie!

britt louter

Britt Louter

Britt werkt als sociaal ondernemer voor verschillende buurt & wijkinitiatieven, waarbij laagdrempelige ontmoeting tussen buurtbewoners centraal staat. Zo’n 2,5 jaar geleden is ze betrokken geraakt bij buurthuis De Nieuwe Jutter. Daar is Britt momenteel projectleider bij een programma vanuit het Oranjefonds: de Verschilmakers, waarbij ze meer jonge mensen bij het buurthuis betrekken. Naast De Nieuwe Jutter is ze ook  betrokken bij de initiatieven BuurtBuik en Struikroven.

Nieuwe Jutter

De Nieuwe jutter

In De Nieuwe Jutter is er plek voor veel verschillende mensen en activiteiten. Zo is er Arabische les, yogales en een weggeefwinkel. Ook samen eten en kaarten hoort bij het aanbod van dit buurthuis.  Dit burthuis is al sinds 2008 in zelfbeheer toen ze het stokje overnamen van de welzijnsorganisatie.

Meer over de Nieuwe Jutter op de website van Dwarsverband en op Facebook.