Joeri van der Riet

“Als het zou kunnen zou ik het liefst met één druk op de knop overal waar een buurthuis, voedseltuin of ander initiatief gemist wordt zo’n plek willen realiseren.”

Over Joeri

Betrokken, creatief en kritisch. Joeri denkt goed na bij elke stap die hij zet en komt daardoor altijd met een doordacht plan. Hij maakt zich onderwerpen snel eigen en breng veel ervaring mee van projecten buiten LSA. Hij heeft daardoor op een positieve manier zijn stempel weten te drukken op projecten als ‘sustainable development goals impactmakers’, projecten rond energiearmoede of het breinfestijn.

Aandachtsgebieden

  • Buurtondernemingen
  • SDG’s
  • Impactmanagement
  • Inclusieve energietransitie
  • Wijkontwikkeling

Trots op

“Ik ben een verbinder in hart en nieren. Ik voel me dan ook echt trots als ik bewonersinitiatieven kan helpen elkaar verder te brengen door het delen van hun kennis en ervaringen. Ik haal er daarnaast voldoening uit dat ik bij het LSA kan bijdragen aan de – financiële – duurzaamheid van initiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan wijkontwikkeling en de sociale cohesie in de buurt. We hebben bijvoorbeeld groeninitiatieven, zorgboerderijen en broedplaatsen leren werken met Sustainable Development Goals. Daardoor werken ze nu effectiever samen met overheden, bedrijfsleven en andere partners.”

Dromen en drijfveren

“Ik gun iedere buurt een plek waar bewoners samen kunnen komen om zich in te zetten voor hun wijk en anderen te ontmoeten. Als het zou kunnen zou ik daarom het liefst met één druk op de knop overal waar een buurthuis, voedseltuin of ander initiatief gemist wordt zo’n plek willen realiseren.”