Almaz Meiners

“Door jezelf elke dag te omringen door leuke, lieve mensen die iets goeds doen voor de wereld word je zelf gelukkiger. Dat voelt voor mij ook als succes.”

Almaz heeft een enorme drive. Werk is voor haar meer dan alleen maar werk. Ze wil boven alles een positieve impact maken. Daarnaast omschrijven collega’s haar als een taakbewuste projecttijger. Een training organiseren? Evenement optuigen? Nieuwe themawebsite de wereld inslingeren? Almaz draait er haar hand niet voor om. En misschien wel het allerbelangrijkst: ze is altijd goedgemutst en in voor een praatje. Niet alleen op kantoor, maar ook bij alle initiatieven die ze spreekt.

Aandachtsgebieden

  • Ondernemerschap
  • Bewonersbedrijven
  • Diversiteit en inclusie

Trots op

“Ik haal elke dag voldoening uit mijn werk. Maar als ik langs ga bij initiatieven, zie wat mensen allemaal doen in het land en hoe creatief ze daar in zijn, krijg ik daar wel echt een goed gevoel van. Ik haal er ook veel voldoening uit als ik zie dat mensen met meer kennis dan ze hadden weg gaan bij een training of ander event dat ik heb georganiseerd. Ten slotte vind ik het heel fijn als we mensen kunnen helpen om voor zichzelf op te komen of kunnen laten inzien hoe waardevol het werk is dat ze doen voor hun wijk. Vooral bij mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.”

Dromen en drijfveren

“Hoewel we uiteraard blij zijn met iedereen die zich inzet voor zijn of haar wijk, zien we toch wel heel vaak dat oudere mensen, witte mensen of mannen de kartrekkers van initiatieven zijn. Ik zou heel graag willen dat dit verandert. Dat iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgt om zich in te zetten voor bewonersinitiatieven. Dat we daar nog niet zijn bleek uit een onderzoek waar ik laatst aan meewerkte naar discriminatie in de sociale basis. Een van de uitkomsten was dat mensen van kleur minder snel subsidies krijgen vanuit gemeenten en andere verstrekkers. Aan de ene kant kan ik me hier echt kwaad om maken. Aan de andere kant is het voor mij ook dé motivatie om me keihard in te blijven zetten voor LSA.”