SuperBewoner-estafette

 • Actieve bewoners die zich inzetten voor hun buurt en hun buren zijn superbewoners! Zij zorgen ervoor dat buurthuizen blijven draaien, dat vluchtelingen Nederlandse les krijgen, dat ouderen een klaverjasuurtje hebben, dat kinderen een mooie speeltuin hebben, dat er groentetuinen op braakliggende terreinen verrijzen, dat er goedkope taxi’s rijden voor buurtbewoners enzovoort enzovoort. Hun stem moet hard te horen zijn in Den Haag. Daarom organiseren we een superbewoner estafette. 

  De Superbewoner-estafette brengt de BewonersAgenda naar Den Haag. Volg de aftrap live op 13-9

  superman_318-29571Zonder die superbewoners is Nederland kouder, killer en ongezelliger. Wij vragen aandacht voor deze superbewoners. We hebben via bijeenkomsten, een website en ontmoetingen maandenlang aan actieve bewoners gevraagd wat zij nodig hebben van de politiek om hun activiteiten beter, met meer impact of met meer gemak uit te kunnen voeren. Van al die opgehaalde antwoorden hebben we de BewonersAgenda in 5 punten gemaakt.

  Attention!

  Om de aandacht van politieke partijen en pers te trekken in de aanloop naar de verkiezingen, gaan we een Superbewoner estafette houden. Door het hele land zal de SuperBewoner opduiken vanaf 13 september. Op 13 september starten we de estafette in buurthuis ONS in Breda. Het wordt een gezellige ochtend waar we duidelijk gaan maken waarom er geluisterd moet worden naar superbewoners!

  Meehelpen, meedoen

  Like the superbewonerOntbijt je mee op de 13e? Mail dan even naar pleuni@lsabewoners.nl. Ben jij een superbewoner die mee wil doen aan deze estafette? Mail even. Gaat dat allemaal te ver, maar wil je wel op een makkelijke manier (15 seconden werk)  meehelpen de bewonersstem naar Den Haag te krijgen: kijk hier.

 • Meer van onze leden

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy

  Samen Sterk in Holy is een met, voor en door bewonersinitiatief in de wijk Holy in Vlaardingen. Samen met bewoners ...

  Lees meer >
  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden

  Bewonersorganisatie Gilden verbindt de bewoners uit de Gildenwijk in Spijkenisse door activiteiten te organiseren ...

  Lees meer >
  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  Door Achterveld Voor Achterveld / DAVA

  DAVA is de afkorting van Door Achterveld Voor Achterveld. Deze vereniging van vrijwilligers heeft als doel ervoor ...

  Lees meer >