Sterke bijeenkomsten

 • Aanstaande vrijdag is het debat: Zeggenschap in de wijk. Het belooft een goed en scherp debat te worden in een volle zaal! Intussen zijn we hard bezig met het organiseren van de Praktijkdag Zelfbeheer Wijkaccommodaties en natuurlijk de Landelijke Bewonersdag 2012. Onze zomerschool afgelopen weekend was inspirerend: wij kunnen er weer tegen aan!

  Volle zaal: felle discussie?

  Voor het debat aanstaande vrijdag zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. De zaal is nu vol, vol met mensen die van de politiek wel eens willen weten hoe zij tegen echte zeggenschap voor burgers aankijken. Want juist in deze moeilijke economische tijd zien wij kansen. Kansen om een stap verder te gaan in rechten voor buurtbewoners met hart voor de wijk, voor de vrijwilligers die daadwerkelijk weten wat er in hun wijk speelt en dus gericht kunnen werken aan hun buurt. Welke partij durft hen de ruimte te geven? En wat is nu het plan met de wijkaanpak? Kunt u er niet bij zijn? Volg het debat dan via twitter: #zeggenschap en #lsadebat.

  Zelfbeheer

  Op 22 september is er een heel andere bijeenkomst van het LSA: de praktijkdag zelfbeheer wijkaccommodaties. Er zijn veel vrijwilligers die nu met zelfbeheer te maken krijgen. Gemeenten zien het overdragen van het beheer van buurthuizen als een goede bezuiniging en vrijwilligers zien kansen. Maar er zijn veel haken en ogen. En er is een tekort aan kennis. Daarom organiseren wij hier een dag over, in Helmond. De dag geeft een eerlijk en genuanceerd beeld van de voor- en nadelen van zelfbeheer en alles wat erbij komt kijken. Wees welkom!

  Landelijke Bewonersdag 2012

  Een stuk verder in het jaar, maar toch al dichtbij komt de Landelijke Bewonersdag 2012 eraan. Dit jaar in Amsterdam Zuid-Oost op 3 november. Natuurlijk volgt er binnenkort nog veeeel meer informatie over deze grootste en grootse bewonersdag van het jaar. Noteer hem nu alvast in uw agenda.

  Zomerschool

  Exclusief voor onze platformleden organiseren we zomers bijeenkomsten speciaal gericht op kennisoverdracht voor vrijwilligers in de wijken. Dit keer gingen we naar Antwerpen om bij onze Zuiderburen interessante rondleidingen en workshops te volgen. We hebben onder meer vernieuwende ideeën gehoord over beheer van braakliggend land en over buurtbudgetten. We zijn de Belgen uit Antwerpen Noord zeer erkentelijk en we hebben ze dan ook allemaal uitgenodigd op De Landelijke Bewonersdag 2012.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >