Sterke regiobijeenkomst in Groningen

 • Het optimisme overheerst bij actieve bewoners in de aandachtswijk in Groningen. Dit bleek op de regionale bijeenkomst die het LSA daar afgelopen zaterdag 2 februari heeft gehouden. De overheid trekt zich terug en bewoners krijgen en nemen ruimte. Het werd duidelijk dat de burgers actief zullen blijven en dat ze dat willen doen in samenwerking met ambtenaren en bestuurders.

  Ruim 50 mensen waren aanwezig op deze inhoudelijke regiodag op zaterdag 2 februari in Groningen, in de Korrewegwijk en De Hoogte. Twee wijken die samen één Vogelaarwijk zijn. Na een tijd van investeringen is er nu een periode aangebroken waar veel van burgers wordt gevraagd en veel aan hen wordt overgelaten.

  Op deze regiodag waren er workshops, discussies en excursies, met en door actieve Groningers. De sfeer op de dag was goed. Bewoners waren veelal optimistisch over hun kansen. Er was veel discussie over de vraag: ‘wat is zelf doen?’ en ‘wat is burgerkracht?’.  Want is dat alleen wanneer bewoners het helemaal zelf doen, of ook wanneer er samen wordt gewerkt met beroepskrachten, ambtenaren en of ondernemers?

  Op de regiodag waren er ook voorlopers van het ambtelijk apparaat aanwezig die duidelijk maakten blij te zijn met de kracht en ondernemingsgeest van de Groningers. Wethouder Jannie Visscher sloot de dag af met de boodschap dat de gemeente in dienst staat van haar bewoners. Dus, zei ze: “laat de ambtenaren maar voor je rennen..”

  Verder lezen:

  Check meer over de dag op twitter de #regiodag

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >