Starters helpen actieve bewoners

 • LSA werkt samen met Starters4Communities aan een prachtig project waarin starters bewonersgroepen helpen met daad- en denkkracht. Om echt van start te kunnen gaan, is er nu een crowdfundcampagne gestart!

  Op dinsdag 18 oktober startte officieel het eerste gezamenlijke programma van LSA en Starters4Communities waarin starters zes bewonersinitiatieven helpen met hun vraag. Starters op de arbeidsmarkt begeleiden initiatieven uit Zuid-west Nederlands onder meer op het gebied van communicatie, ondernemingsplan en maatschappelijke impact. De initiatieven komen uit Breda (De Nieuwe Meidoorn), Dordrecht (Crabbehoeve en BV Patersweg), Den Haag (RTV Discus) en Rotterdam (Schiezicht en De Ruwe Diamant).

  Crowdfundperiode

  De eerste twee weken van het programma staan in het teken van de voorbereidingen voor de crowdfundcampagne. De starters krijgen workshops over crowdfunding, sales en peer-to-peer bijeenkomsten om deze campagne tot een geslaagd einde te brengen en een bedrag van €20.000,- op te halen. De lancering is vandaag, op 1 november, en de campagne eindigt op 2 december.

  Hieronder vind je een filmpje van de starters: deel dit en help mee om het geld bij elkaar te krijgen.  Leuke beloningen voor hen die geld geven!

  Tweede Fase

  Als de crowdfunding geslaagd is, gaan de starters aan de slag met de zes initiatieven. Ook krijgen de starters tijdens deze periode diverse workshops over sociaal ondernemen, theory of change, Business Model Canvas, financiering en impact meting. De kennis die de starters opdoen tijdens deze workshops passen zij gelijk toe op de vraagstukken van de initiatieven. Zo komen de starters sterker op de arbeidsmarkt te staan, worden de initiatieven geholpen en wordt de wijk weer een stukje socialer, duurzamer en ondernemender. Win, win, win dus!

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >