Spreekuren over politieke lobby, juridische zaken en vrijwilligersbeleid

 • We organiseren spreekuren voor bewoners over lokale politieke lobby, vrijwilligersinzet en notariële zaken zoals statuten en rechtsvormen. De spreekuren zijn in kleine groepen - per keer maximaal vijf bewonersgroepen. Elk spreekuur draait om vragen waar actieve bewoners vaak tegenaan lopen. Er is genoeg tijd om je eigen vraagstuk in te brengen, zodat je ook antwoord krijgt op vragen die specifiek over jouw initiatief gaan.

  Belangenbehartiging en lokale politiek

  Mara van Lobby Lokaal

  Samen met Mara van Waveren van Lobby Lokaal ga je aan de slag met het thema belangenbehartiging. Welke strategie pas je toe om succesvol met je gemeente samen te werken? Hoe zorg je dat je zichtbaar bent voor wethouders en de politiek? Welke communicatiemiddelen zet je in? Welk stappenplan kan je het beste volgen om je doel te bereiken? Daarna gaat Mara in op specifieke vragen over je eigen organisatie, die je deze middag kunt stellen.

  Dinsdag 26 november 2019 van 17-19 uur met soep en een broodje. Aanmelden en meer info.

  Bewonersinitiatief & vrijwilligersinzet

  Lennart Pillon
  Lennart Pilon

  Het spreekuur van Lennart Pilon is er speciaal voor jullie vragen rond vrijwilligersinzet en beleid. Lennart zal een korte inleiding geven over het samenwerken met vrijwilligers. Wat is de motivatie van vrijwilligers en wat zijn belangrijke factoren om prettig met elkaar samen te werken? Hoe beloon je ze en hoe zit het met vrijwilligersvergoedingen? Daarna gaat Lennart in op specifieke vragen over je eigen organisatie, die je deze middag kunt stellen.

  Maandag 9 december 2019 van 16-18 uur met soep en een broodje. Aanmelden en meer info.

  Rechtsvormen en oprichting van bewonersorganisaties

  Notaris Karen Anne
  Notaris Karen Anne

  Notaris Karen Anne van KAeP Notaris leg uit wat de verschillen zijn tussen rechtsvormen zoals de vereniging, stichting of coöperatie. Wanneer gebruik je welke vorm en waar moet je op letten? Als je statuten opstelt, wat kan je daar dan allemaal in vastleggen? Wat zijn de fiscale gevolgen van je keuzes? Karen Anne geeft tijdens dit spreekuur belangrijke achtergrondkennis over zulke kwestis. Daarna gaat Karen in op specifieke vragen over je eigen organisatie, die je deze middag kunt stellen.

  Donderdag 30 januari 2020 van 15-17 uur.  Aanmelden en meer info. 

  Ik kan niet, maar heb wel een vraag

  Kan je niet komen naar de spreekuren, maar heb je wel vragen aan Lobby Lokaal, de vrijwilligersexpert of notaris? Stuur dan een mail naar marieke@lsabewoners.nl. Zij kijkt of er een ander moment ingepland kan worden of stuurt je vraag door.

 • Meer van onze leden

  Huiskamer van Wezep

  Huiskamer van Wezep

  De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er ...

  Lees meer >
  Bewoners033

  Bewoners033

  Bewoners033 is een onafhankelijke netwerk organisatie gerund door vrijwilligers. Bewoners033 ondersteunt alle ...

  Lees meer >
  Indekerngezond

  Indekerngezond

  Indekerngezond heeft als ambitie om van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern een zesde Blue Zone gebied te ...

  Lees meer >