Sluit aan bij online community Betrokken Buurten tegen eenzaamheid

 • In de nieuwe Facebook community Betrokken Buurten Tegen Eenzaamheid brengen we bewoners en andere mensen samen die hun steentje bijdragen aan sterke sociale netwerken in de wijk. Bewoners organiseren markten, buurtborrels, openen buurthuiskamers voor ontmoeting, en community builders leggen met een paar bakken koffie nieuwe contacten in de flat.

  Word ook lid van de Facebookgroep

  Je ziet in de Facebookgroep wat andere initiatieven bedenken en doen in hun buurt om eenzaamheid tegen te gaan. Dat maakt de groep dus zeker tot een plek om inspiratie op te doen. Stel je vragen, deel informatie of mooie ervaringen, reageer op posts of geef tips.

  Samen weten we meer dan alleen

  In de groep kun je gebruik maken van alle gezamenlijke kennis die aanwezig is. Stel bijvoorbeeld een vraag en misschien krijg je wel een tip of reactie van een bewoner of buurtwerker uit de andere kant van het land. Samen weten we meer dan alleen!

  We delen in deze groep ook wat we leren tijdens het LSA-programma Betrokken Buurten, waarin we met zes groepen bewoners onderzoeken wat wel (en wat niet!) werkt tegen eenzaamheid.

   

  Hoe kan ik ook lid worden?

  Iedereen is welkom in de groep, en je komt bij de groep via deze link! Je zag misschien al dat het een gesloten groep is. Daar hebben we voor gekozen zodat er geen spam of ongewenste reclame wordt geplaatst. Heb je geen Facebook? We plaatsen de kennisartikelen ook altijd op www.lsabewoners.nl/zorg. We schrijven elke maand een nieuwsbrief met updates, bijvoorbeeld over de volgende bijeenkomst rondom Betrokken Buurten. Meld je hier aan.

 • Meer van onze leden

  PostaanZee

  PostaanZee

  Ontmoetingscentrum PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. ...

  Lees meer >
  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

  Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de ...

  Lees meer >
  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >