Schilderswijk Moeders gaan door

 • Honderden geïsoleerde vrouwen in de Haagse Schilderswijk kunnen blijven rekenen op hulp. Het (inter)nationaal gelauwerde project Schilderswijk Moeders dreigde na vijf jaar te stoppen, maar krijgt nu tóch geld van de gemeente om in 2019 door te gaan.

  Het programma is ‘succesvol en de opbrengsten zowel maatschappelijk als financieel gaan de investering ruim te boven’, aldus wethouder Kavita Parbhudayal (VVD, welzijn) in antwoorden op vragen van PvdA-raadslid Janneke Holman. Het project krijgt nu in elk geval subsidie voor 2019. Ze hadden gehoopt op een structurele subsidie, voor meerdere jaren. Om dit voor elkaar te krijgen startte de groep een handtekeningenactie en werd een subsidieaanvraag ingediend. Helaas is dit niet gelukt. De groep laat weten wel enorm opgelucht te zijn dat ze niet hoeven te stoppen.

  Adviezen

  Het project werkt vanuit het oudste buurthuis van Nederland: De Mussen.  Ze werken met getrainde vrijwilligers. Allemaal vrouwen uit de Schilderswijk die bij migrantenvrouwen met problemen én vaak een flink wantrouwen naar instanties binnenkomen, een luisterend oor bieden, adviezen geven en helpen om (letterlijk) de deur uit te komen.

  “Hulpverleners worden op voorhand gewantrouwd”

  Het toverwoord is ‘vertrouwen’, stelt Sahli een van de Schilderswijk Moeders tegen het AD. “De vrouwen weten niet hoe hulpverleners werken. Die worden op voorhand gewantrouwd. Ik ben een tussenpersoon. Mij vertrouwen ze wel.”

  Bekijk hier een filmpje van Omroep West:

 • Meer van onze leden

  Stichting Onze DROOM

  Stichting Onze DROOM

  De ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! Stichting Onze DROOM organiseert ontmoetingen en biedt dagbesteding en ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  Buurtcentrum De Driehoek

  Buurtcentrum De Driehoek

  Buurtcentrum De Driehoek is een eigentijds klassiek buurthuis: centrum voor ontmoeting met een duidelijke sociale ...

  Lees meer >