Samen bouwen aan sterke buurten

 • Hoewel we meestal vooruit kijken, is het ook goed om soms terug te kijken. We hebben in 2017 samen veel voor elkaar gekregen. 

  Het LSA is een groot landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen, zoals wijkplatforms, BewonersBedrijven en coöperaties. We zijn een vereniging met leden in het hele land. Samen lopen we voorop in innovatieve projecten waarin bewoners de regie nemen op het gebied van zorg, leefbaarheid, lokale democratie, wijkeconomie en duurzaamheid. Wij bundelen al 30 jaar (!) onze kracht, onze stem en we delen kennis. Samen maken we ruimte voor bewonersinitiatief en bouwen we aan sterke buurten waar eigenaarschap en zeggenschap voor bewoners vanzelfsprekend zijn.

  Sterker en slimmer

  In 2017 is er geweldig veel gebeurd. We organiseerden bijeenkomsten en projecten, we brachten mooie publicaties uit en we legden samen heel veel nieuwe verbindingen. En net zoals bewonersgroepen in het land steeds meer samenwerken met andere organisaties en partijen om tot sterke leuke buurten te komen, doen wij dit ook. 2017 was een jaar van samen. We hebben met diverse partijen samengewerkt en veel projecten met verschillende financiers kunnen bekostigen. De beweging van actieve bewoners groeit en wordt steeds sterker en slimmer. De vereniging LSA
  ondersteunt deze beweging op veel manieren. We geven in ons Jaarverslag 2017 een impressie van wat we in 2017 allemaal deden. Veel leesplezier.

  Klik op de cover

 • Meer van onze leden

  Samen maken we Nieuwland

  Samen maken we Nieuwland

  Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van ...

  Lees meer >
  Wijkvereniging Voorburg West/Agora

  Wijkvereniging Voorburg West/Agora

  De wijkvereniging Voorburg West/Agora, gevestigd in een mooi pand in Voorburg West, heeft tot doel bij te dragen aan ...

  Lees meer >
  Kom Drienen

  Kom Drienen

  Kom Drienen is bedoeld voor de wijk Klein Driene (Hengelo – Overijssel) en alle mensen die daar wonen en werken.  ...

  Lees meer >