Profileren BewonersBedrijven sector

 • Wat doen BewonersBedrijven precies, welke geldstromen gaan er in om, wat is de aard van de activiteiten, hoe speelt verhuur van vastgoed een rol? Om dit in kaart te brengen zijn we gestart met een benchmark-onderzoek.

  We doen een vergelijkend onderzoek onder verschillende BewonersBedrijven om meer te weten te komen over prestaties en werkwijzen. Met de resultaten krijgen we een beter beeld van de ‘BewonersBedrijven sector’ in ons land.

  Aanvraag onderbouwen

  Samen leren en ontwikkelen is voor ons de drijfveer. Door in de organisaties te duiken, halen we informatie boven tafel waardoor we inzicht en grip krijgen op de hele sector BewonersBedrijven. Daarnaast willen meer begrip willen creëren voor wat BewonersBedrijven zijn en doen, zodat we ze beter op de kaart kunnen zetten. De individuele BewonersBedrijven kunnen met de resultaten de boer op naar (lokale) stakeholders. Als je meer inzicht hebt in wat werkt en waarom, is dit te gebruiken als onderbouwing voor een (fonds)aanvraag of een gesprek met gemeente of woningcorporatie. Ook profilering is dus een belangrijke drijfveer!

  We zijn gestart met een benchmark onder BewonersBedrijven die allemaal iets doen op het gebied van vastgoed. Marc van Leent van de Wijkplaats helpt bij de ontwikkeling en uitvoering van de benchmark. Natuurlijk houden we je op de hoogte op onze website.

 • Meer van onze leden

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  BewonersBedrijf Heechterp-Schieringen

  In Leeuwarden ligt het eerste BewonersBedrijf van Nederland: BewonersBedrijf Heechterp Schieringen. Op 30 november ...

  Lees meer >
  Crabbehoeve

  Crabbehoeve

  Crabbehoeve, een bewonersbedrijf in de Dordtse wijk Crabbehof, is een laagdrempelige en multifunctionele ...

  Lees meer >
  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  BewonersBedrijf Delfzijl Noord

  “We kunnen het zelf beter, goedkoper en duurzamer!” Een BewonersBedrijf is een bijzonder bedrijf. Het is een ...

  Lees meer >