Pitch: Huiskamer Langelo

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag Huiskamer Langelo in het Drentse Dorp Langelo. Het is een klein en actief dorp. Alle activiteiten vinden plaats in het café met pension, waarvan de eigenaren binnenkort met pensioen gaan. “Het kloppend hart van Langelo moet dus sluiten,’ vertelt initiatiefnemer Erwin Reusken.

  huiskamer-langelo“We willen de commerciële activiteiten uitbreiden en het café open houden. Een andere stichting in het dorp heeft een oude school in bezit die niet meer gebruikt wordt. De gemeente wil die school terugkopen en dat geld kan gebruikt worden om het café aan te kopen.” Het verdienmodel van Huiskamer Langelo is gebaseerd op een Bed and Breakfast en dagopvang.

  “Een keer per jaar organiseren we een 55+-reis maar die doelgroep zien we heel weinig,’ vertelt intiatiefnemer Kirsten Ipema. “Langelo is een vergrijzend dorp. Er zijn maar weinig jongeren, de meeste trekken weg. In het dorp zijn namelijk geen goedkope huur- of koopwoningen dus jongeren kunnen niet blijven.”

  huiskamer-langelo2Erwin: “We doen mee aan het traject om ons plan scherper te krijgen, de haalbaarheid van de commerciële activiteiten te onderzoeken en voor een investering. We zoeken een duurzame partner om te blijven bestaan.”

  Meer weten? Kijk op: www.dorpsbelangenlangelo.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >