Pitch: DistriBuurtbuik

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag het Amsterdamse DistriBuurtbuik. Met een bakfiets rijden vrijwilligers door Amsterdam om voedsel op te halen dat anders weggegooid zou worden. Dit wordt verwerkt tot gratis maaltijden die in drie wijken van Amsterdam aangeboden worden. Dat is DistriBuurtbuik.

  distribuurtbuik2De drie pijlers van het BewonersBedrijf zijn het tegengaan van voedselverspilling en het terugdringen van eenzaamheid en armoede. De maaltijden worden op locatie geserveerd dus de mensen moeten hun huis uit en hebben meer sociale contacten. Door bestaande locaties zoals een buurthuis of wijkcentrum te gebruiken, heeft Buurtbuik al een publiek. Initiatiefnemer Birte Ketting: “Voedsel verbindt. Mensen die komen eten, willen ook actief worden als vrijwilliger. Zo is er een man die elke week een paar uur uien snijdt en vooral heel erg blij is met het werk en de contacten.”

  “Onze doelgroep is mensen in een sociaal isolement of armoede. Maar er zitten mensen met verschillende culturen en achtergronden aan tafel. Dat is het mooie van DistriBuurtbuik, de doelgroep eet samen met mensen die het leuk vinden om daar te eten.” Een andere deelnemer aan de pitch beaamt dat: “als je steeds op plekken komt waar mensen hulp nodig hebben, blijf je in die cirkel van mensen die hulp nodig hebben.”

  distribuurtbuikDistriBuurtbuik heeft een grote groeiambitie. Niet alleen binnen Amsterdam. Er is al interesse voor het concept in Eindhoven. Meer weten? Kijk op: www.facebook.com/buurtbuik

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >