Pitch: De Broederij

 • Een voor een stellen we de deelnemers aan Pitchen voor impact in je wijk voor, vandaag de Broederij in Nijmegen. De Broederij is een creatieve en natuurlijke broedplaats en ontmoetingsplek voor iedereen en speciaal voor kinderen en jongeren. “Kinderen staan bij ons aan het roer,’ vertelt initiatiefneemster Jorine de Bruin. “We willen kinderen vaardigheden leren die zij nodig hebben in deze participatiemaatschappij. Zij bedenken plannen die we samen uitvoeren.”

  de-broederijIn de Broederij kunnen bewoners met ondernemers uit de creatieve sector broeden op buurtinitiatieven en samen zorgen dat deze initiatieven en ideeën werkelijkheid worden. Er komt een aanbod voor jong en oud, voor binnen en buiten. Ondernemers krijgen in De Broederij een plek waar ze kunnen werken aan projecten voor de wijk of aan hun eigen onderneming. De ruimtes in De Broederij zijn te huur.

  de-broederij2“We willen meer natuurlijk verbinding in de wijk. Je praat met elkaar omdat je elkaar kent. Niet omdat je een probleem hebt en op zoek bent naar een oplossing.”

  De Broederij opende op 25 september officieel haar deuren. Kijk voor meer informatie op: www.debroederij.nl

  Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en KNHM. Kijk voor meer informatie op www.bewonersbedrijven.nl/pitch.

 • Meer van onze leden

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden

  Stichting Tevreden bestaat uit betrokken Deventenaren die van elke Deventenaar een Tevreden Deventenaar willen ...

  Lees meer >
  MidWest

  MidWest

  Coop MidWest is een verzamelplek in de Amsterdamse Baarsjes. Bottum-up bedacht, uitgewerkt en tot stand gekomen door ...

  Lees meer >