Pioniers in zelfbeheer gezocht

 • Voor ons project Beheer je Buurthuis zoeken wij pioniers in zelfbeheer.  Alle bewonersgroepen die voorlopers willen zijn in dit spannende project zijn welkom om zich aan te melden.

  Het LSA gelooft in een toekomst waarin bewoners zelf buurthuizen runnen en beheren. Daarom start het een nieuw project om kennis en kunde hierover bij bewoners te brengen. Het LSA kan dit project starten dankzij de financiële steun van het VSBfonds en het Oranje Fonds en de ondersteuning van KNHM.

  Voor een kansrijke toekomst zijn er Buurthuizen Nieuwe stijl nodig die nauw aansluiten op de behoeftes uit de wijk, publieke functies combineren en meer ingericht zijn als ondernemingen.

  We gaan vijf bewonersgroepen helpen om een buurthuis Nieuwe Stijl te creëren en te beheren. Alle informatie en praktijkervaringen die we daarbij opdoen gaan we delen via een website voor het project: www.beheerjebuurthuis.nl.

  Verder lezen:

  Lees meer over dit project.

 • Meer van onze leden

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging De Leest, Veghel

  Wijkvereniging de Leest is een vereniging van en voor bewoners in Veghel. Ze runnen wijkcentrum De Leest waar je ...

  Lees meer >
  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Buurtbedrijf NuDe Toekomst

  Het Wageningse buurtbedrijf NuDe Toekomst is echt van, voor en door bewoners. Het eerste idee ontstond toen er in de ...

  Lees meer >
  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

  "Wij bemoeien ons met bijna alles," aldus vicevoorzitter van de wijkraad Wim Kleist. Actief in de Haarlemse buurt ...

  Lees meer >