Over deze website voor actieve bewoners

 • Welkom bij de website van LSA bewoners: dé vindplaats voor initiatiefnemers. Een schat aan informatie voor actieve bewoners.

  Wij geloven in kennisdeling, met zijn allen weten we veel. Zeker voor pionierende bewoners die de wereld op hun eigen manier een beetje beter maken is het onnoemelijk belangrijk om kennis te kunnen vergaren. Dat doen we bij het LSA voortdurend, met onze leden en met onze achterban. Daarom hebben wij nu veel informatie, die we zo goed mogelijk willen delen.

  Informatie voor actieve bewoners in themasites

  Op lsabewoners.nl vind je al deze informatie, in nieuws en blogs, in onze kennisbank en via onze verslagen van evenementen. Hier vind je berichten tot vele jaren terug over bewonersparticipatie, wijkenbeleid, buurtrechten, enzovoort. Ook kun je onze leden hier vinden, het hart van het LSA: actieve bewonersclubs.

  Omdat we heel veel informatie hebben, is de informatie ook op thematsites onderverdeeld.

  Op lsabewoners.nl/zelfbeheer vind je alles over het zelf in beheer nemen van een buurthuis of wijkhuis. Ook hier zijn blogs, nieuws en is er een kennisbank. Allemaal over het zelf runnen van een wijkaccommodatie.

  Op lsabewoners.nl/ondernemen vind je al deze informatie over BewonersBedrijven, oftewel collectief ondernemende bewoners die zonder winstoogmerk maar met verdienmodel bezig zijn in hun wijk.

  Op lsabewoners.nl/buurtrechten kun je niet alleen veel kennis en instrumenten vinden op het gebied van Buurtrechten. Je vindt daar ook een interactieve kaart waarop alle gemeenten te zien zijn. Die kun je aanklikken en zo kun je zien welke gemeente wat doet op het gebied van Buurtrechten.

  Op lsabewoners.nl/zorg vind je informatie over bewonerszorginitiatieven. Wat zijn dat, hoe werkt het lokale samenspel? Kijk in de nu nog kleine kennisbank en blijf terugkomen, we zijn ook op dit gebied van plan een enorm kennisdossier op te bouwen.