Wijkvereniging Voorburg West/Agora

 • De wijkvereniging Voorburg West/Agora, gevestigd in een mooi pand in Voorburg West, heeft tot doel bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk en daardoor de sociale samenhang in de wijk te bevorderen. De wijkvereniging richt zich vooral op het ontwikkelen van (financieel) laagdrempelige activiteiten voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

  De wijkvereniging is een bloeiende vereniging met ca. 400 leden en een veelvoud daarvan aan wekelijkse bezoekers/cursisten. In het wijkcentrum worden zowel overdag als ’s avonds cursussen gegeven en activiteiten ontwikkeld. Voor 55 plussers kan o.a. gedacht worden aan cursussen in de creatieve sfeer (schilderen, boetseren, pachtwork); vreemde talen (Engels, Spaans, Italiaans, Frans); sport (gymnastiek 55+, dans, yoga), kunst/muziek/filosofie. De cursussen worden gegeven door deskundige docenten en mede mogelijk gemaakt door bevlogen vrijwilligers.

  Het wijkcentrum wordt regelmatig verhuurd voor bijzondere gelegenheden.

  De bestuursleden zijn allen vrijwilligers. Zij voeren ook het beheer over het cultureel centrum Agora en coördineren de schoonmaak en de inzet van (eveneens vrijwillige) gastvrouwen en -heren in Agora.

 • Meer van onze leden

  Samen maken we Nieuwland

  Samen maken we Nieuwland

  Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van ...

  Lees meer >
  Kom Drienen

  Kom Drienen

  Kom Drienen is bedoeld voor de wijk Klein Driene (Hengelo – Overijssel) en alle mensen die daar wonen en werken.  ...

  Lees meer >
  Platform De Wijert

  Platform De Wijert

  Platform de Wijert is het informatie- & communicatie platform voor de wijk De Wijert, te Groningen. Ook ...

  Lees meer >