Wijkvereniging Voorburg West/Agora

 • De wijkvereniging Voorburg West/Agora, gevestigd in een mooi pand in Voorburg West, heeft tot doel bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk en daardoor de sociale samenhang in de wijk te bevorderen. De wijkvereniging richt zich vooral op het ontwikkelen van (financieel) laagdrempelige activiteiten voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

  De wijkvereniging is een bloeiende vereniging met ca. 400 leden en een veelvoud daarvan aan wekelijkse bezoekers/cursisten. In het wijkcentrum worden zowel overdag als ’s avonds cursussen gegeven en activiteiten ontwikkeld. Voor 55 plussers kan o.a. gedacht worden aan cursussen in de creatieve sfeer (schilderen, boetseren, pachtwork); vreemde talen (Engels, Spaans, Italiaans, Frans); sport (gymnastiek 55+, dans, yoga), kunst/muziek/filosofie. De cursussen worden gegeven door deskundige docenten en mede mogelijk gemaakt door bevlogen vrijwilligers.

  Het wijkcentrum wordt regelmatig verhuurd voor bijzondere gelegenheden.

  De bestuursleden zijn allen vrijwilligers. Zij voeren ook het beheer over het cultureel centrum Agora en coördineren de schoonmaak en de inzet van (eveneens vrijwillige) gastvrouwen en -heren in Agora.

 • Meer van onze leden

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal wil bouwen aan een inclusieve samenleving door het creëren en ondersteunen van levendige, gastvrije ...

  Lees meer >
  Spoorpark Tilburg

  Spoorpark Tilburg

  Sinds 21 juni 2019 is Spoorpark Tilburg geopend, een bruisend stadspark wat tot stand is gebracht via ...

  Lees meer >
  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje

  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje

  Stichting Kruiskamp Ons Buurtje zet zich in om de buurt te verbeteren. Hoe doen ze dat ? Betrokken ...

  Lees meer >