Wijkvereniging Voorburg West/Agora

 • De wijkvereniging Voorburg West/Agora, gevestigd in een mooi pand in Voorburg West, heeft tot doel bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk en daardoor de sociale samenhang in de wijk te bevorderen. De wijkvereniging richt zich vooral op het ontwikkelen van (financieel) laagdrempelige activiteiten voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

  De wijkvereniging is een bloeiende vereniging met ca. 400 leden en een veelvoud daarvan aan wekelijkse bezoekers/cursisten. In het wijkcentrum worden zowel overdag als ’s avonds cursussen gegeven en activiteiten ontwikkeld. Voor 55 plussers kan o.a. gedacht worden aan cursussen in de creatieve sfeer (schilderen, boetseren, pachtwork); vreemde talen (Engels, Spaans, Italiaans, Frans); sport (gymnastiek 55+, dans, yoga), kunst/muziek/filosofie. De cursussen worden gegeven door deskundige docenten en mede mogelijk gemaakt door bevlogen vrijwilligers.

  Het wijkcentrum wordt regelmatig verhuurd voor bijzondere gelegenheden.

  De bestuursleden zijn allen vrijwilligers. Zij voeren ook het beheer over het cultureel centrum Agora en coördineren de schoonmaak en de inzet van (eveneens vrijwillige) gastvrouwen en -heren in Agora.

 • Meer van onze leden

  Stichting Reload the City

  Stichting Reload the City

  De stichting Reload the City is opgericht uit liefde voor Amsterdam Nieuw-West, maar vooral ook uit liefde voor ...

  Lees meer >
  Buurthuis de Hoven

  Buurthuis de Hoven

  Stichting Buurthuis de Hoven is opgericht met als doel het realiseren en exploiteren van een buurthuis dat onderdak ...

  Lees meer >
  Stadsonderneming Zutphen

  Stadsonderneming Zutphen

  De Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting die door een groep maatschappelijk betrokken burgers is ...

  Lees meer >