Wijkvereniging Voorburg West/Agora

 • De wijkvereniging Voorburg West/Agora, gevestigd in een mooi pand in Voorburg West, heeft tot doel bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk en daardoor de sociale samenhang in de wijk te bevorderen. De wijkvereniging richt zich vooral op het ontwikkelen van (financieel) laagdrempelige activiteiten voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

  De wijkvereniging is een bloeiende vereniging met ca. 400 leden en een veelvoud daarvan aan wekelijkse bezoekers/cursisten. In het wijkcentrum worden zowel overdag als ’s avonds cursussen gegeven en activiteiten ontwikkeld. Voor 55 plussers kan o.a. gedacht worden aan cursussen in de creatieve sfeer (schilderen, boetseren, pachtwork); vreemde talen (Engels, Spaans, Italiaans, Frans); sport (gymnastiek 55+, dans, yoga), kunst/muziek/filosofie. De cursussen worden gegeven door deskundige docenten en mede mogelijk gemaakt door bevlogen vrijwilligers.

  Het wijkcentrum wordt regelmatig verhuurd voor bijzondere gelegenheden.

  De bestuursleden zijn allen vrijwilligers. Zij voeren ook het beheer over het cultureel centrum Agora en coördineren de schoonmaak en de inzet van (eveneens vrijwillige) gastvrouwen en -heren in Agora.

 • Meer van onze leden

  Tuinenpark Amstelglorie

  Tuinenpark Amstelglorie

  Op het terrein van Tuinenpark Amstelglorie vind je ruim 400 volkstuinen, die bewerkt worden door nog veel meer ...

  Lees meer >
  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden

  Hilversum Verbonden stimuleert samenwerking en verduurzaming. Wij willen vernieuwers met constructieve ideeën ...

  Lees meer >
  Huurders Koepel Acantus

  Huurders Koepel Acantus

  Huurderskoepel Acantus vertegenwoordigt de belangen van de 13.000 huishoudens van Woningstichting Acantus in ...

  Lees meer >