Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

 • Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de breedste zin van het woord en bevordert de participatie van de bewoners bij het realiseren daarvan. Zij doet dit met vrijwillige betrokken bewoners waarvan er 5 in het bestuur zitten. Het wijkplatform wordt hierbij ondersteund door de Gemeente Nieuwegein, Politie, Movactor en de woningcorporaties. Via de wijkkrant (4x/jaar) wordt iedereen op de hoogte gehouden.

  Het Wijkplatform beschikt over een eigen wijkbudget voor kleine projecten. Zo worden jaarlijks de fraaie ‘hanging baskets’ hiermee betaald. Zo is er een hek geplaatst waardoor kinderen de trambaan niet meer over hoeven te steken op zoek naar hun bal, omdat deze niet meer in het water valt. Het schoolpleinpakket om de verkeersregels op school te oefenen is door ons aangeboden. Er is een speelplaats gekomen, waar nog niets was. Wijkplatform ZHGB is één van de koplopers van alle wijken die straat- en buurtfeesten subsidieert!

  Actieve vrijwilligers knappen met een klein budget een oude opslagschuur (60m2) van de gemeente op tot een gezellige sfeervolle buurtkamer (De Groote Hond) waar buurt- en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten, gezamenlijk activiteiten kunnen organiseren en terecht kunnen voor een praatje, ondersteuning en andere zaken. Ook zullen de wijkpolitie en de -coördinator er spreekuur houden.  Dit alles ter bevordering van het onderling contact van buurtbewoners, de ontmoeting met en aandacht voor elkaar. Een initiatief DOOR en VOOR bewoners van Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve!

 • Meer van onze leden

  PostaanZee

  PostaanZee

  Ontmoetingscentrum PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. ...

  Lees meer >
  De Krachtcentrale Hoogkerk

  De Krachtcentrale Hoogkerk

  “Met diverse ondernemers uit Hoogkerk en omstreken een community vormen onder één dak, waarbij maatschappelijke ...

  Lees meer >
  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  Stichting ASE (Alleen Samen Een)

  De Stichting Alleen Samen Een heeft ten doel: het bevorderen van leefbaarheid in één of meer wijken in Etten-Leur ...

  Lees meer >