Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve

 • Wijkplatform Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve (ZHGB) bevordert en behoudt de leefbaarheid van de wijk in de breedste zin van het woord en bevordert de participatie van de bewoners bij het realiseren daarvan. Zij doet dit met vrijwillige betrokken bewoners waarvan er 5 in het bestuur zitten. Het wijkplatform wordt hierbij ondersteund door de Gemeente Nieuwegein, Politie, Movactor en de woningcorporaties. Via de wijkkrant (4x/jaar) wordt iedereen op de hoogte gehouden.

  Het Wijkplatform beschikt over een eigen wijkbudget voor kleine projecten. Zo worden jaarlijks de fraaie ‘hanging baskets’ hiermee betaald. Zo is er een hek geplaatst waardoor kinderen de trambaan niet meer over hoeven te steken op zoek naar hun bal, omdat deze niet meer in het water valt. Het schoolpleinpakket om de verkeersregels op school te oefenen is door ons aangeboden. Er is een speelplaats gekomen, waar nog niets was. Wijkplatform ZHGB is één van de koplopers van alle wijken die straat- en buurtfeesten subsidieert!

  Actieve vrijwilligers knappen met een klein budget een oude opslagschuur (60m2) van de gemeente op tot een gezellige sfeervolle buurtkamer (De Groote Hond) waar buurt- en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten, gezamenlijk activiteiten kunnen organiseren en terecht kunnen voor een praatje, ondersteuning en andere zaken. Ook zullen de wijkpolitie en de -coördinator er spreekuur houden.  Dit alles ter bevordering van het onderling contact van buurtbewoners, de ontmoeting met en aandacht voor elkaar. Een initiatief DOOR en VOOR bewoners van Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve!

 • Meer van onze leden

  Stichting Buurtgroep Schenkel

  Stichting Buurtgroep Schenkel

  • West
  • Capelle aan den IJssel

  Stichting Buurtgroep Schenkel in Cappelle aan den Ijssel organiseert samen met diverse organisaties in de wijk ...

  Lees meer >
  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Stichting Leeszaal Vreewijk

  Leeszaal Vreewijk in Rotterdam is een stichting met een mooi professioneel winkelpand die wekelijks van ...

  Lees meer >
  Loftbewoner-S

  Loftbewoner-S

  De Bewonersvereniging Loftbewoner-s organiseert activiteiten voor en door bewoners (buren). Op deze manier wil zij ...

  Lees meer >