Vereniging van Wijkeigenaren Regentes / Valkenbos, Wij Weimar

 • WijWeimar wil meehelpen de Weimarstraat en omgeving te verbeteren, want zij vinden dat de straat en de buurt wel een opknapbeurt kan gebruiken. Dit doen zij vanuit hun eigen pand in de wijk. WijWeimar is onderdeel van de Stichting Buurteigenaren Valkenbos & Regentes.

  WijWeimar zet zich naast het verbeteren van de leefbaarheid/veiligheid in bovengenoemde buurten ook in voor het ontwikkelen van een toekomstvisie op winkelstraten e.o.  en faciliteert positieve wijkactiviteiten, zoals wijkkrant, duurzaamheidsinitiatieven (groene regentes), wijkfestival de Verademing, Turkse vrouwenorganisatie, aanpak winkelstraten etc etc.  Daarnaast beheert WijWeimar zelf het wijkpand.

  In eerste instantie richt Wij Weimar zich op de noodzakelijke positieve ontwikkelingen. Maar uiteraard zijn zij niet blind voor de negatieve kant.

  Wij Weimar werkt onder meer samen met de Stichting Mafuganova, die zeer actief is in het volgen van bestemmingsplannen, vergunningenbeleid en ondermijnende activiteiten en met burgers, die verontrust zijn over ontwikkelingen in hun buurt. Ze ondersteunden de roep om een onderzoek naar ondermijning in en rond de Weimarstraat. Inmiddels gaat het Gemeentebestuur in opdracht van de Raad een ondermijningsonderzoek uitvoeren.

 • Meer van onze leden

  De Flatmakers Rode Kruislaan

  De Flatmakers Rode Kruislaan

  Naar aanleiding van een gezamenlijk initiatief van de gemeente Diemen, Rochdale, de Huurdersvereniging en het bureau ...

  Lees meer >
  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal

  Stichting Lokaal wil bouwen aan een inclusieve samenleving door het creëren en ondersteunen van levendige, gastvrije ...

  Lees meer >
  Spoorpark Tilburg

  Spoorpark Tilburg

  Sinds 21 juni 2019 is Spoorpark Tilburg geopend, een bruisend stadspark wat tot stand is gebracht via ...

  Lees meer >