Vereniging van Wijkeigenaren Regentes / Valkenbos, Wij Weimar

 • WijWeimar wil meehelpen de Weimarstraat en omgeving te verbeteren, want zij vinden dat de straat en de buurt wel een opknapbeurt kan gebruiken. Dit doen zij vanuit hun eigen pand in de wijk. WijWeimar is onderdeel van de Stichting Buurteigenaren Valkenbos & Regentes.

  WijWeimar zet zich naast het verbeteren van de leefbaarheid/veiligheid in bovengenoemde buurten ook in voor het ontwikkelen van een toekomstvisie op winkelstraten e.o.  en faciliteert positieve wijkactiviteiten, zoals wijkkrant, duurzaamheidsinitiatieven (groene regentes), wijkfestival de Verademing, Turkse vrouwenorganisatie, aanpak winkelstraten etc etc.  Daarnaast beheert WijWeimar zelf het wijkpand.

  In eerste instantie richt Wij Weimar zich op de noodzakelijke positieve ontwikkelingen. Maar uiteraard zijn zij niet blind voor de negatieve kant.

  Wij Weimar werkt onder meer samen met de Stichting Mafuganova, die zeer actief is in het volgen van bestemmingsplannen, vergunningenbeleid en ondermijnende activiteiten en met burgers, die verontrust zijn over ontwikkelingen in hun buurt. Ze ondersteunden de roep om een onderzoek naar ondermijning in en rond de Weimarstraat. Inmiddels gaat het Gemeentebestuur in opdracht van de Raad een ondermijningsonderzoek uitvoeren.

 • Meer van onze leden

  Stichting Beste Buren

  Stichting Beste Buren

  4 buurtbewoners/ondernemers uit de Baarsjes en Bos & Lommer  in Amsterdam accepteerden niet zomaar  dat op ...

  Lees meer >
  Het Vogelnest

  Het Vogelnest

  Broedplaats Het Vogelnest in Dordrecht biedt een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren. Een ...

  Lees meer >
  PostaanZee

  PostaanZee

  Ontmoetingscentrum PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. ...

  Lees meer >