ThuisWageningen

 • THUIS is een gezamenlijke woonkamer voor Wageningers. Oud, jong, student, werkend, lokaal en internationaal vinden ontmoeten elkaar hier. Door een plek te maken waar mensen weer écht samenkomen, wordt gewerkt aan meer saamhorigheid en meer levendigheid.

  “THUIS is voor ons een beweging, een gedachtegoed waarin we met elkaar samenwerken om de stad levendiger te maken. Waar we werken aan verbinding tussen verschillende groepen.” vertelt een van de initiatiefnemers Tutku Yuksel

  “Het idee is ontstaan, omdat wij twee jaar geleden een plek misten waar we samen konden komen. Wageningen is een stad met 37.000 inwoners. Een groot gedeelte van die stad bestaat uit studenten. Het is zonde om te zien dat er zoveel mensen langs elkaar heen leven en niet die verbinding zoeken”, zegt Tutku. “Terwijl wij geloven dat in die verbinding synergie ontstaat. Daar ontstaan nieuwe dingen die echt wat goeds op kunnen leveren voor de stad.”

  In samenwerking met andere organisaties in de omgeving wordt gewerkt aan nieuwe initiatieven. “Eén van de projecten die we doen op het thema zorg is ‘Stappen met Strippen’. Het idee is ontstaan omdat Humanitas een aanvulling zocht op het maatjesproject. Zij waren op zoek naar een laagdrempelige manier om mensen met elkaar in contact te laten komen. Niet alleen mensen die eenzaam zijn, maar ook mensen die nieuw zijn in de stad. Denk aan internationale studenten of vluchtelingen.”

  Door samen te delen en te doen creëren ze THUIS

  Een ander project is ontwikkeld in samenwerking met het Odensehuis in Wageningen. Samen met deze een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie hebben ze een wandelkaart ontwikkeld waar onder meer bankjes en toiletten op staan met duidelijke foto’s.

  De stadskamer wil meer en meer functioneren als een platform voor ideeën, initiatieven en talenten. Waar iedereen bijdraagt op zijn of haar manier. Door samen te delen en te doen creëren ze THUIS.

  Sinds 1 januari 2018 zijn onze leden ‘ThuisWageningen’ ook onderdeel van Welsaam, en daarmee  medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het welzijnsbeleid van hun stad. Lees: “We geloven samen beter te kunnen zorgen voor de stad”

 • Meer van onze leden

  Stichting Onze DROOM

  Stichting Onze DROOM

  De ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! Stichting Onze DROOM organiseert ontmoetingen en biedt dagbesteding en ...

  Lees meer >
  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster Stroobos

  Dorpscoöperatie Gerkesklooster-Stroobos heeft een generatiehuis opgericht in het voormalige schoolgebouw van het ...

  Lees meer >
  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat

  Zorgvrijstaat wil bewoners van Rotterdam West organiseren in het zorgen voor elkaar. In de overtuiging dat de ...

  Lees meer >