Stichting ’t Lapp

 • Stichting ‘t Lapp is burgerinitiatief, een platform en ontmoetingsplaats voor en door mensen, die zich bezig houden met duurzaamheid, kunst, cultuur, spiritualiteit en natuur, in samenwerking met Eetbaar Lelystad. Voor meer informatie, zie hun website: http://www.eetbaarlelystad.nl

  ‘t Lapp is een innovatieve en creatieve denktank, die een stem geeft aan mensen met originele en bruikbare initiatieven en voor sociale cohesie zorgen in hun leefomgeving. Om van het mooie Lelystad een sociaal betrokken stad te maken.

  Een ieder krijgt de kans om een goed en origineel idee uit te werken in Stichting ’t Lapp. Het Lapp kent dan ook een sociocratische cultuur.

  In ‘t Lapp zijn maandelijks wisselende exposities te bezichtigen, er vinden workshops plaats, er zijn filmavonden, dichters salons en je kunt er optredens te bezoeken. Daarnaast is er ook een lp-winkel, waar je langspeelplaten kunt luisteren en kopen.

  In het voorjaar van 2016 is ‘t Lapp en Eetbaar Lelystad gestart met het project ‘wereldtuin’, waarbij ze gefaciliteerd worden door de gemeente. Het oude garagegebied voor het pand wordt met hulp van vrijwilligers getransformeerd tot eenmooi plantsoen met fruitbomen, groenten en kruiden.

  “Ons motto: schudden aan de boom bij broedplaats het LAPP!”

  Stichting ’t Lapp maakt onderdeel uit van ‘Nieuw Nederland, Steden in transitie.nl’ : voor meer informatie, zie hun website: https://stedenintransitie.nl

  Notering aan de MAEX

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >