Stichting Mudanthe

 • De naam MUDANTHE staat voor Muziek, Dans en Theater. Mudanthe zit in Apeldoorn en brengt daar mensen samen in diverse laagdrempelige activiteiten en projecten. Hun sleutelwoorden zijn diversiteit, ontmoeting, enthousiasme, laagdrempelig en gewoon doen. Mudanthe is er voor buurtbewoners, scholen en bedrijven. Met hun laagdrempelige activiteiten creëren zij samenhang tussen deze groepen.

  ‘Voor muziek is niemand bang’

  Initiatiefnemer Charles Dickson kwam in 1992 als vluchteling naar Nederland. In de eerste jaren van zijn verblijf viel het hem op dat het leggen van contacten tussen mensen van andere culturen vaak moeilijk is. Niet alleen bij mensen van verschillende nationaliteiten maar ook bij Nederlanders met verschillende sociale achtergronden! Hij zocht naar wegen om de sociale contacten tussen mensen met verschillende culturen te bevorderen. Uit de praktijk bleken in eerste instantie muziek en dans het middel om op een ontspannen manier een kennissenkring/netwerk op te bouwen en/of uit te breiden.

  Met de slagzin ‘voor muziek is niemand bang’ werd de oprichting van stichting Mudanthe in december 1996 een feit. De activiteiten beperkten zich in de eerste jaren tot muziek en dans. De laatste jaren zijn er velen bijgekomen. Er zijn onder meer taallessen, open podia, ontmoetingsochtenden en een buurtrestaurant.

  ‘Samen doen’ en ‘uitgaan van wat mensen kunnen en niet wat ze niet kunnen’.

  Dat zijn de uitgangspunten voor Mudanthe bij alle activiteiten. In nauwe samenwerking met bewoners, woningcorporaties, scholen, gemeente, zorginstellingen, fondsen en andere partijen worden diverse projecten op wijk- en buurtniveau gerealiseerd.

   

 • Meer van onze leden

  Stichting J&S Projecten

  Stichting J&S Projecten

  Wat wil stichting J&S projecten precies? De afkorting J&S staat voor Jongeren & Senioren. De stichting ...

  Lees meer >
  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Als vertegenwoordigers van ieder stadsdeel of gebied van de gemeente Breda  organiseert de Kerngroep wijk- en ...

  Lees meer >
  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Ontmoetingsplek de Veldhoek is er voor bewoners van de Veldhoek en senioren uit ...

  Lees meer >