Stichting de Leidse Uitdaging

 • Stichting de Leidse Uitdaging heeft een kleinschalig en bijzonder ontmoetingspunt met een gevarieerd programma in het park de Tuin van Noord in Leiden Noord gebouwd: Theehuis Noord.

  Onderdelen van het Theehuis Noord zijn onder andere een zitruimte met keuken, het buurtmuseum Leiden Noord (een multifunctionele expositieruimte die thuisbasis zal zijn van Buurtmuseum) en een Speluitleenpunt. Het idee is om met gebruikmaking van het park diverse activiteiten te organiseren; Parkdag, Buurtcamping, Openlucht film, Burendag enz. In de horeca en beheer van de omgeving wordt buurtbewoners gevraagd  samen te werken met de gastvrouw van de DZB Leiden.

  Theehuis Tuin van Noord is gelegen in de ‘Tuin van Noord’ in Leiden Noord. Dit park is in het kader van het wijkontwikkelingsplan voor Leiden Noord gerevitaliseerd zodat het park nu als het “groene hart” van de wijk beter toegankelijk is en een meer centrale functie heeft gekregen.

  De totstandkoming van het Theehuis  is een samenwerkingsproject tussen de wijk Leiden-Noord en  de gezamenlijke wijkorganisaties (VOLN). Het Theehuis komt mede tot stand met financiering van Fonds 1818, VSB fonds, Druckerfonds en de gemeente Leiden.

  Doelstelling Stichting de Leidse Uitdaging

  • Het verrichten van werkzaamheden verbonden aan het realiseren van, het in stand houden en de exploitatie van het theehuis/buurtmuseum in de Tuin van Noord;
  • Het creëren van een prettig, veilig, toegankelijk en aantrekkelijk verblijfs-, – leef, – en (avontuurlijk) speel- en spelklimaat rondom het theehuis/gebouw;
  • Het bevorderen (en het tot stand brengen) van activiteiten die de sociale binding / cohesie ten goede komen;
  • Het realiseren van sociale stijging d.m.v. betrokkenheid en (maatschappelijke) participatie van (kwetsbare) groepen en vrijwilligers uit de wijk.
 • Meer van onze leden

  Denktank Elden

  Denktank Elden

  Gemeente Arnhem gaat verschillende budgetten overhevelen naar de wijken, bewoners moeten hier dan zelf over gaan ...

  Lees meer >
  Buurtpost Zuid de Lelie

  Buurtpost Zuid de Lelie

  Stichting Buurt Post Zuid de Lelie is de spreekbuis van en voor de omwonenden. De stichting is opgericht ...

  Lees meer >
  Bewonersvereniging De Twaalf Hoeven

  Bewonersvereniging De Twaalf Hoeven

  De bewonersvereniging “De Twaalf Hoeven” is opgericht in 1978. De directe aanleidingen waren een voorstel van het ...

  Lees meer >