Stichting LEFteam

 • Waar staat LEF voor:

  Visie

  LEF creëert nieuwe kansen voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar uit Maastricht die zoekende zijn naar hun talenten en buiten de kaders van opleidingen vallen. Na een individueel en gestructureerd LEFtraject zijn deze jongeren beter voorbereid op de eisen die de huidige samenleving aan hen stelt, zoals terugkeer naar een opleiding of passend werk.

  Missie

  Jongeren zijn tot veel in staat en hebben allemaal talenten. Aan jongeren die hun draai in het onderwijs of maatschappij even niet kunnen vinden, biedt LEF realistische talent-ontdekplekken aan in de vorm van een LEFtraject. LEF is een ‘social enterprise’, een stichting met vrijwilligers die voor de begeleiding van jongeren, indien nodig, samenwerkt met professionals. LEF verbindt relevante organisaties zoals opleidingen, gemeente en hulpverleningsorganisaties.

  Doelstelling

  De doelstelling van Stichting LEFteam is dat de jongeren na een individueel LEFtraject weten waar hun kracht ligt en gemotiveerd zijn om een passende opleiding te volgen of een leerwerkplaats te vinden. Het LEFtraject biedt jongeren structuur en vorming door participatie in projecten. Deze kunnen zowel een educatieve, een ondernemende of een sociale setting hebben.

  Werkwijze

  Stichting LEFteam werkt op projectbasis. De projecten die zij uitvoeren in Maastricht kunnen in iedere willekeurige stad uitgerold worden.

 • Meer van onze leden

  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf

  Wijkcommissie Het Gegraaf in Valkenswaard  is van en voor bewoners. De wijkcommissie is ook formeel aanspreekpunt ...

  Lees meer >
  Twentse Noabers Fonds

  Twentse Noabers Fonds

  Onder het motto: 'Maak jouw stukje Twente mooier' maakt het  Twentse Noaber Fonds initiatieven van bewoners in ...

  Lees meer >
  Vereniging Wijkraad Hoogkerk

  Vereniging Wijkraad Hoogkerk

  De Vereniging Wijkraad (vroeger: Wijkopbouw) Hoogkerk vertegenwoordigt de belangen van burgers uit Hoogkerk en ...

  Lees meer >