Stichting J&S Projecten

 • Wat wil stichting J&S projecten precies? De afkorting J&S staat voor Jongeren & Senioren. De stichting zet zich in voor iedereen in de Gorzen, jong en oud. Ondanks dat de buurt een echte volksbuurt is en bijna iedereen elkaar kent, is er helaas ook onbegrip en eenzaamheid. Door de kwetsbare groepen in de wijk te signaleren en hen echt te helpen met datgene wat ze nodig hebben, kan J&S zich nuttig maken.

  Zo brengen ze jongeren en senioren samen, wat de band tussen deze groepen versterkt. Senioren komen uit hun isolement en zijn minder bang en de jongeren zijn meer betrokken en gaan (anders) nadenken over hun toekomst. Stichting J&S opent de deuren voor iedereen die met een positieve blik  naar de toekomst wil kijken en samen wil werken aan een buurt die veilig en prettig is voor iedereen.

  J&S zet zich in door:

  • Persoonlijke begeleiding aan te bieden.
  • Bijzondere initiatieven op te zetten voor, door en met Gorzenezen en Gorzenaren.
  • Jongeren op straat aan te spreken en ze in een vertrouwde omgeving uit te nodigen voor een gesprek over zelf geformuleerde wensen en hoe ze deze willen realiseren.
  • Senioren op straat aanspreken om ze uit te nodigen voor onze kleinschalige projecten.

  Stichting J&S werkt graag samen met partijen die ook geloven in de vooruitgang van de Gorzen. Er is een mooie samenwerking met de gemeente Schiedam vanuit Samen Schiedam thematafel Ontmoeten. De thematafel ‘Ontmoeten’ wil de betrokkenheid van Schiedammers bij elkaar vergroten. Ook wil het de netwerken en talenten van Schiedammers versterken. Het bestrijden van eenzaamheid is hier een belangrijk deel van. Doordat Stichting J&S Projecten  af en toe samenwerkt met verschillende organisaties is het mogelijk om projecten grootschaliger aan te pakken en zo meer mensen te bereiken.

   

 • Meer van onze leden

  Huiskamer van Wezep

  Huiskamer van Wezep

  De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er ...

  Lees meer >
  Bewoners033

  Bewoners033

  Bewoners033 is een onafhankelijke netwerk organisatie gerund door vrijwilligers. Bewoners033 ondersteunt alle ...

  Lees meer >
  Indekerngezond

  Indekerngezond

  Indekerngezond heeft als ambitie om van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern een zesde Blue Zone gebied te ...

  Lees meer >