Het Danspaleis

 • “De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland inclusief en vitaal te houden met dansen en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt.”

  Het Danspaleis houdt ouderen fysiek en mentaal gezond, in beweging en in contact met elkaar op een laagdrempelige manier. Dat doen wij met onze beproefde, fijne dansmiddagen in woon- en zorgcentra en in buurten waar veel senioren wonen. Als tankstation van levensvreugde helpen wij niet alleen ouderen; we brengen verschillende generaties bij elkaar, jong en oud kunnen samenkomen, families uit de wijk haken aan, verschillende culturen mixen op de dansvloer. Zo is een Danspaleis voor iedereen in de buurt een feest dat voor verbinding zorgt. Kortom, Het Danspaleis is een echte boost voor de hele buurt!

  Naast ouderwets gezellige dansfeesten met ‘muziek van toen’ worden ook Muzieksalons ingezet om ouderen te raken.
  De Muzieksalon is een ‘ouderen-muziekclub’ op huiskamerformaat om ouderen in zorgcentra, of zelfstandig-wonende ouderen in de buurt in beweging te brengen met muziek. Juist ouderen die een zetje nodig hebben betrekken we bij de Muzieksalons. Het biedt een veilige en laagdrempelige ontmoetingsplek. Het Danspaleis gaat uit van de kracht van dansen en muziek als ijsbreker voor contact en verbinding, en is erop gericht om ouderen te activeren, hun netwerk te vergroten en de zelfredzaamheid te versterken.

  Bekijk hier ook dit filmpje over het Danspaleis.

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >