Stichting De Meentwerf

 • De Meentwerf is een creatieve broedplaats in de Hilversumse Meent en is een stichting zonder winstoogmerk. Kunst, creativiteit en natuurbeleving zijn belangrijke waarden, zowel voor het individu als voor de maatschappij. Kunst wordt wel de ziel van de samenleving genoemd. Het stimuleert de verbeelding en opent nieuwe wegen.
  Het is de missie van de Stichting jong en oud te inspireren en ondersteunen op het gebied van kunst, cultuur en natuurbeleving. Dit doet zij door een aantal kunstenaars en ambachtslieden de gelegenheid te bieden hun praktijk vorm te geven. Tegelijkertijd zet zij ook in op participatie, uitwisseling, educatie en op presentatie. De Meentwerf  faciliteert culturele kennismaking, discussie en reflectie. Als culturele instelling wil zij actief bijdragen aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners uit de Hilversumse Meent, het Gooi en omgeving.

  Ontmoeting
  De Meentwerf wil een ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners, waar onderling respect, nieuwsgierigheid, creativiteit en natuurbeleving centraal staan. Hierbij richt de Stichting zich op mensen van verschillende leeftijden en verschillend culturele en sociaaleconomische achtergronden. En hoopt dat deze ontmoetingen mede zullen leiden tot betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

  Vooruitgang en vernieuwing
  Kunst en creativiteit kunnen een bron van vernieuwing zijn, omdat zij bijdragen aan verandering en ontwikkeling van cultuur. Door mensen die werken met verschillende disciplines in één gebouw de ruimte te geven, is kruisbestuiving mogelijk. Hierdoor, en ook door buurtinitiatieven te ondersteunen, wil De Meentwerf vernieuwing stimuleren en de lokale economie versterken.

  Duurzaamheid
  Zowel bij de vormgeving van het gebouw als bij de exploitatie ervan, streeft De Meentwerf naar duurzaamheid.

   

  “Wij zijn een creatieve broedplaats in de Hilversumse Meent en inspireren jong en oud op het gebied van kunst, cultuur en natuurbeleving”.

   

   

 • Meer van onze leden

  Huiskamer van Wezep

  Huiskamer van Wezep

  De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er ...

  Lees meer >
  Bewoners033

  Bewoners033

  Bewoners033 is een onafhankelijke netwerk organisatie gerund door vrijwilligers. Bewoners033 ondersteunt alle ...

  Lees meer >
  Indekerngezond

  Indekerngezond

  Indekerngezond heeft als ambitie om van de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern een zesde Blue Zone gebied te ...

  Lees meer >