Stichting De Meentwerf

 • De Meentwerf is een creatieve broedplaats in de Hilversumse Meent en is een stichting zonder winstoogmerk. Kunst, creativiteit en natuurbeleving zijn belangrijke waarden, zowel voor het individu als voor de maatschappij. Kunst wordt wel de ziel van de samenleving genoemd. Het stimuleert de verbeelding en opent nieuwe wegen.
  Het is de missie van de Stichting jong en oud te inspireren en ondersteunen op het gebied van kunst, cultuur en natuurbeleving. Dit doet zij door een aantal kunstenaars en ambachtslieden de gelegenheid te bieden hun praktijk vorm te geven. Tegelijkertijd zet zij ook in op participatie, uitwisseling, educatie en op presentatie. De Meentwerf  faciliteert culturele kennismaking, discussie en reflectie. Als culturele instelling wil zij actief bijdragen aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners uit de Hilversumse Meent, het Gooi en omgeving.

  Ontmoeting
  De Meentwerf wil een ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners, waar onderling respect, nieuwsgierigheid, creativiteit en natuurbeleving centraal staan. Hierbij richt de Stichting zich op mensen van verschillende leeftijden en verschillend culturele en sociaaleconomische achtergronden. En hoopt dat deze ontmoetingen mede zullen leiden tot betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

  Vooruitgang en vernieuwing
  Kunst en creativiteit kunnen een bron van vernieuwing zijn, omdat zij bijdragen aan verandering en ontwikkeling van cultuur. Door mensen die werken met verschillende disciplines in één gebouw de ruimte te geven, is kruisbestuiving mogelijk. Hierdoor, en ook door buurtinitiatieven te ondersteunen, wil De Meentwerf vernieuwing stimuleren en de lokale economie versterken.

  Duurzaamheid
  Zowel bij de vormgeving van het gebouw als bij de exploitatie ervan, streeft De Meentwerf naar duurzaamheid.

   

  “Wij zijn een creatieve broedplaats in de Hilversumse Meent en inspireren jong en oud op het gebied van kunst, cultuur en natuurbeleving”.

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting J&S Projecten

  Stichting J&S Projecten

  Wat wil stichting J&S projecten precies? De afkorting J&S staat voor Jongeren & Senioren. De stichting ...

  Lees meer >
  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Kerngroep wijk- en dorpsraden Breda

  Als vertegenwoordigers van ieder stadsdeel of gebied van de gemeente Breda  organiseert de Kerngroep wijk- en ...

  Lees meer >
  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen

  Ontmoetingsplek de Veldhoek is er voor bewoners van de Veldhoek en senioren uit ...

  Lees meer >