Stichting De Klaprozen

 • De Klaprozen, dat zijn Marianne Kraan en Joke Hagedoorn. Zij verzorgen voor en door ´mensen met een jaartje meer´een  gevarieerd programma-aanbod, een programma waarin voor iedereen wel iets te halen en te vinden is.

  De Klaprozen richten zich op twee pijlers: wat kun je doen tegen eenzaamheid en hoe voorkom je eenzaamheid? Uit deze pijlers zijn voor en door ‘mensen met een jaartje meer’ De Klaprozen programma’ s ontstaan. Zo organiseren zij met het ‘Koffer programma’ een gezellige middag of avond in verpleegtehuizen en brengen zo bewoners in beweging. Met activiteiten als ‘Reizen & Cultuur’, ‘Koffie in’t Land’, ‘Dineren met Verhalen’ en ‘Boemelen, Bubbels & Blozen’ brengen zij ‘mensen met een jaartje meer’ in beweging en met elkaar in contact.

  Naast deze programma’s bezoeken zij zorginstellingen in Amsterdam en omgeving en gaan zij op visite bij bewoners met dementie. Tijdens deze visites is het grootste doel het contact, terug in de tijd, samen mooie momenten beleven.

  De volgende stap die de stichting wil zetten is het oprichten van ‘Het Klaprozen Huis’ in Amsterdam Watergraafsmeer. Er was een ontmoetingscentrum waar ouderen graag kwamen, maar door bezuinigingen is deze voorziening verdwenen. Het Klaprozen Huis moet een ontmoetingsplek worden voor jongere en oudere bewoners. Zo’n plek waar je iets voor elkaar kunt betekenen, waar je elkaar ontmoet, waar je samen eet zo’n plek die niet gaat over ik maar over WIJ.

  “Ons motto: Koester mensen met een jaartje meer!”

   

   

 • Meer van onze leden

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL)

  Samenwonen-Samenleven(SW-SL) is een sociale onderneming. Tegendraads, eigenzinnig en ook experimenterend. ...

  Lees meer >
  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  Stichting Wijkraad Mill Centrum

  • Zuid
  • Mill en St. Hubert

  De Wijkraad Mill Centrum is er voor en door de inwoners van Mill centrum. De ...

  Lees meer >
  Bij de Halte

  Bij de Halte

  Bij de Halte” is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen in het “hart” van de Zandweerd, ...

  Lees meer >