Stichting de Erker

 • Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het wijkcentrum al 7 jaar 7 dagen per week van 8:00-24:00 uur open. Stichting de Erker werkt in drie ploegen van vrijwilligers. Iedereen krijgt een rooster aan het eind van de week en het programma van de week erop. De stichting is heel open en bijna alles wat beslist moet worden, wordt samen met de vrijwilligers besloten. Dit kan niet altijd, maar de insteek is dat iedereen meebeslist!

  Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt in het wijkcentrum: van dansavonden tot taallessen, lunch en maaltijden. Elke vrijwilliger denkt mee en ze kunnen met trots zeggen dat ze nog lang niet klaar zijn met “ De woonkamer van West “!

  Ze zijn nu een aantal jaren bezig en het wordt drukker en drukker. Buiten het sociale vlak, wat hoog in het vaandel staat, is er ook een klein stukje commercieel. De stichting verhuurt de lokalen aan diverse opleidingen en bedrijven.

  De stichting is ook het postadres voor de dak- en thuislozen van Schiedam. Zij participeert tussen de gemeente en de wijkbewoners en proberen problemen op te lossen daar waar wij kunnen.

  Zij worden door de gemeente goed ondersteund en zijn regelmatig het voorbeeld voor veel andere bewonersinitiatieven.

   

   

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >
  Haven 5

  Haven 5

  Haven 5 is een gastvrije ontmoetings­plek voor mensen (met ideeën) in Huizen. In Huizen wemelt het van de mensen ...

  Lees meer >