Stichting Burgerparticipatie Hoogezand

 • De Stichting Burgerparticipatie Hoogezand (SBH), voorheen de Badde heeft als doel de vrijwilligers te ondersteunen op weg naar zelfstandigheid.

  De stichting heeft als missie het stimuleren van een breed en gevarieerd aanbod aan sociaal-culturele activiteiten die op niet-commerciële basis worden georganiseerd, ter bevordering van de algemene ontwikkeling van alle burgers – kinderen, jongeren en volwassenen – en ter verhoging van de maatschappelijke en culturele participatie.

  “SBH brengt mensen bij elkaar. Mensen helpen elkaar om hun ideeën tot uitvoering te laten komen. We bieden de ruimte om eigen ideeën en initiatieven uit te voeren.”

  Centraal uitgangspunt voor de SBH is de eigen kracht van bewoners. Zij krijgen de gelegenheid en de ruimte om hun eigen plannen te ontwikkelen en uit te voeren. In de plannen van de burgers kan inzet van bepaalde instellingen worden gevraagd. Het aanbod van instellingen is ondersteunend, faciliterend en dienstverlenend aan de vraag van de burgers. Bij het ontwikkelen en uitvoeren van de ideeën van bewoners wordt expliciet gezocht naar het genereren van zowel economisch als sociaal-maatschappelijk rendement, zodat de SBH niet alleen self-supporting wordt maar ook duurzaam bijdraagt aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van Hoogezand.

  SBH is een activiteitengemeenschap van bewoner, door bewoners, voor bewoners. De initiatieven en wensen van deelnemers zijn het uitgangspunt, het aanbod van instellingen is hieraan ondersteunend, faciliterend en dienstverlenend.

  “Wij zijn lid van het LSA omdat we graag kennis willen opdoen bij bestaande en ontwikkelde initiatieven en onze kennis delen in het netwerk om tot een hoger niveau van participatie en samenwerking te komen. “

 • Meer van onze leden

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  Bewonersvereniging Hart van Alkmaar

  De bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat al meer dan 50 jaar. Doel van de vereniging is het bewaken en ...

  Lees meer >
  Stichting de Erker

  Stichting de Erker

  Stichting de Erker is een bewonersinitiatief in wijk West in Schiedam. Met meer dan 56 vrijwilligers houden zij het ...

  Lees meer >
  Stichting KunstPost

  Stichting KunstPost

    "Kunst opent je wereld en leert je anders kijken!" KunstPost is er om: * Kunst zichtbaar te maken in en ...

  Lees meer >